Novo ruho Brijuna

9.3.2020.

Provedena edukacija djelatnika dio projekta „Novo ruho Brijuna“

Edukacija djelatnika Javne ustanove Nacionalni park Brijuni provedena je od strane stručnjaka tvrtki Avus, Cad-ing i Sensum d.o.o. u razdoblju od studenog 2019. do veljače 2020. godine u sklopu projekta „Novo ruho Brijuna“. Ova projektna aktivnost planirana je unutar projektnog elementa 4 – Unaprjeđenje kapaciteta djelatnika i razvoj edukativnih programa NP Brijuni.

Edukacije su održane uglavnom u Fažani, a njihov cilj bio je unaprijediti obrazovne kapacitete i razinu znanja djelatnika.

Za voditelje službi edukacija je provedena kroz pet modula s temama koje su obuhvatile upravljanje vremenom, timski rad, prezentacijske vještine, komunikacijske vještine i interpersonalnu komunikaciju. Na svakom modulu, koji je trajao po osam sati, sudjelovalo je ukupno 10-15 osoba.

Edukacija djelatnika „Prodajna sila“ na kojoj je sudjelovalo 10-15 osoba zaposlenih u poslovima vezanim uz prodaju, provedena je kroz četiri modula i uključivala je prezentacijske, prodajne, komunikacijske i pregovaračke vještine. Ukupno trajanje edukacija bilo je 48 sati kroz šest radnih dana. „Prodajna sila“ uključila je početno i završno testiranje s ciljem utvrđivanja potencijala svakog djelatnika, motivacijskih faktora, funkcioniranja u stresnim situacijama i sl.

Djelatnici koji dolaze u direktan kontakt s gostima u veljači 2020. godine sudjelovali su u ukupno pet edukacija, ovisno o njihovim radnim mjestima, te je u svakoj skupini bilo po 16 osoba (ukupno 80 zaposlenika). Edukacije su održane kao kombinacija teorije i praktičnih vježbi, rada u grupama i terenske nastave. Sadržaj koji se obrađivao na edukacijama kroz pet dana bio je u predavanju prilagođen svakoj skupini zaposlenika, a svi su polaznici dobili priručnike koji im uvijek mogu poslužiti kao podsjetnik sadržaja s edukacija.

Provedene edukacije djelatnika pomoći će usavršavanju vještina potrebnih za rad s posjetiteljima, a edukacije zaposlenika koji su voditelji službi doprinijet će njihovoj boljoj i učinkovitijoj organizaciji posla te kvalitetnijem odnosu s ostalim djelatnicima.

Arhiva