Često postavljana pitanja

Mogu li posjetiti otok Veliki Brijun u vlastitom aranžmanu?

Otok možete posjetiti u vlastitom aranžmanu, za to je potrebno kupiti individualnu ulaznicu, te možete koristiti aplikaciju Brijuni Pocket Guide na vašem mobilnom telefonu za stručno vođenje.

Što uključuje izlet Veliki Brijun?

Vođeni izlet Veliki Brijun uključuje vožnju brodom od Fažane do Velikog Brijuna, vodstvo stručnog vodiča, vožnju vlakićem po otoku, posjet Safari parku, posjet stalnim postavima Muzeja, obilazak Brijunskog mediteranskog vrta i stare masline, te povratak brodom u Fažanu.

Posjetitelji mogu i samostalno uz najam električnih automobila ili bicikala obilaziti znamenitosti uz pomoć i vođenje mobilne aplikacije Brijuni Pocket Guide.

Je li moguće ostati na otoku i nakon vođenog izleta?

Povratak u Fažanu moguć je u vlastitom aranžmanu bilo kojom brodskom linijom. Brodske linije možete provjeriti na slijedećoj poveznici: https://www.np-brijuni.hr/hr/planiraj-posjet/servisne-informacije/plovidbeni-red

Mogu li povesti svog kućnog ljubimca?

Na području Nacionalnog parka zabranjeno je slobodno kretanje pasa i drugih kućnih ljubimaca. Psi se mogu držati vezani te voditi na uzici i to samo na području gdje je to dopušteno. Boravak kućnih ljubimaca u hotelu je dozvoljen samo u određenim sobama za tu namjenu. Nije dozvoljen ulaz sa psom u vlakić i muzeje. Ulaznica za pse se naplaćuje.

Iznimno, dozvoljen je ulazak terapijskim psima i psima pomagačima u objekte otvorene posjetiteljima.

Mogu li na otok uzeti i osobni bicikl?

Dozvoljeno je unošenje vlastitog bicikla ili romobila na otok uz prethodnu najavu minimalno 24 sata ranije (izleti@np-brijuni.hr). Prijevoz bicikala ili romobila na otok naplaćuje se dodatno.

Plaćaju li hotelski gosti prijevoz brodom na otok?

U cijenu smještaja uključen je prijevoz brodom na otok u dolasku, odlasku s otoka i jednom dnevno tijekom boravka u smjeru Brijuni-Fažana-Brijuni. Svi ostali prelasci naplaćuju se po važećem cjeniku za goste hotela.

Gdje mogu ostaviti automobil u Fažani?

Za hotelske goste osigurano je čuvano parkiralište na adresi Ulica Boraca 9, Fažana. Molimo vas da garažu na dan odlaska napustite do 12:00 sati. Ostanak nakon 12:00 sati dodatno se naplaćuje. Izletnici mogu ostaviti svoje automobile na gradskim parkiralištima u neposrednoj blizini luke Fažana iz koje isplovljava brod za otok Veliki Brijun.

Trebam li rezervirati ulaznice za izlet Veliki Brijun te na koji ih način mogu kupiti?

Poželjno je rezervirati i kupiti ulaznice prije samoga posjeta, kako biste bili sigurni da u grupi željenog govornog područja ima slobodnih mjesta. Ulaznice možete kupiti putem naše web stranice (www.np-brijuni.hr), putem e-maila: izleti@np-brijuni.hr ili direktno u poslovnici JU NP Brijuni kraj glavnog mola u luci Fažana.

Nisam bio u mogućnosti iskoristiti kupljene ulaznice. Je li moguće iskoristiti ulaznice u nekom drugom terminu ili dobiti povrat novca?

Nažalost, ulaznice nije moguće iskoristiti u sljedećem terminu niti je moguć povrat novca za već kupljene ulaznice.

Postoji li grupni popust na kupljene ulaznice?

Grupni popust ostvaruje se za grupu od najmanje 25 osoba.

Kupili smo ulaznice putem vaše web stranice. Je li nužno printati ulaznice koje sam dobio e-mailom?

Ulaznice nije nužno printati već je dovoljno pokazati barkod ulaznice prilikom ukrcaja na brod.

Iako nismo hotelski gosti, postoji li mogućnost da jedemo u nekim od vaših restorana?

Svakako možete jesti u našim restoranima. Ponudu ugostiteljskih objekata možete provjeriti na slijedećoj poveznici: https://www.np-brijuni.hr/hr/planiraj-posjet/ugostiteljstvo

Ukoliko nađemo paunovo pero, smijemo li ga iznijeti s otoka?

Nije dopušteno uklanjanje sa staništa niti iznošenje "prirodnih suvenira" poput paunovih pera, rogova jelena i slično s otoka. Iste treba ostaviti na mjestu pronalaska, ne dirati i prema potrebi za uklanjanje obavijestiti čuvare prirode.

Rezervirali bismo smještaj u jednom od vaših objekata. Kome se možemo obratiti?

Ljubazno molimo da Vaš upit pošaljete na e-mail prodaja@np-brijuni.hr

Voljeli bismo organizirati vjenčanje na otoku. Možemo li dobiti Vašu ponudu?

Molimo da Vaš upit pošaljete putem e-maila prodaja@np-brijuni.hr

Možemo li rezervirati električni automobil?

Postoji mogućnost rezervacije električnih automobila i bicikala, no samo uz avansnu uplatu cjelodnevnog najma. Molimo da Vaš upit pošaljete na e-mail adresu sport@np-brijuni.hr.

Možemo li jahtom/jedrilicom/brodom pristati u vašu luku bez prethodne najave?

U našu luku na Velikom Brijunu možete pristati i bez prethodne najave. Prilikom pristajanja dočekat će vas jedan od naših mornara kojem ste dužni predati dokumentaciju plovila i vaše osobne podatke radi prijave boravka u luci.

Kad smijem ući u sobu na dan dolaska, a kad ju moram napustiti na dan odlaska?

Prijava za sve hotele i vile u NP Brijuni je na centralnoj recepciji Neptun nakon 15.00 sati, a odjava do 10.00 sati.