Posao na Brijunima

Želiš li raditi na Brijunima?

Natječaji

Trenutno otvoreni natječaji za zaposlenje (do 18. travnja)

Na neodređeno vrijeme

- Suradnik - edukator 

- Suradnik za marketing, prodaju i organizaciju skupova 

- Radnik na održavanju nacionalnog parka - zelene površine

- Pomoćni radnik u sustavu s posebnim uvjetima rada - uzgoj životinja

- Zapovjednik broda

- Mornar - član plovidbene straže 

- Referent - administrator

- Poslovođa - Šef sale

- Radnik - voditelj šanka

- Konobar

- Kuhar

- Stručni radnik u pripremi i posluživanju hrane - pomoćni kuhar


Na određeno vrijeme 

- Suradnik - kustos (pripravnik)

- Referent - rekreacija 

- Viši referent - vodič 

- Referent - vodič 

- Referent - recepcija

- Vozač - dostavljač 

- Glavna domaćica vila

- Poslovođa - Šef sale 

- Konobar 

- Spremačica

- Kuhar 1

- Kuhar 2

- Stručni radnik u pripremi i posluživanju hrane - pomoćni kuhar 
 

O svim natječajima i uvjetima možete se informirati na ovoj POVEZNICI.

Raditi na otočju

Naši zaposlenici

Izrazito smo orijentirani na timski i interdisciplinarni rad, cijeni se kooperativnost, spremnost na promjene i posvećenost. Način poslovanja pruža brojne mogućnosti svima onima koji su proaktivni, orijentirani na rezultat, prihvaćaju izazov i preuzimaju odgovornost.

Neprestano potičemo rast i razvoj naših zaposlenika, bez obzira rade li u objektima ili korporativnim službama. Vjerujemo u važnost kontinuirane edukacije i sudjelovanja na seminarima kako bismo omogućili našim radnicima da se neprestano usavršavaju. Naši zaposlenici vrlo rado pristupaju ovim prilikama, svjesni da je ključno stalno ulagati u vlastiti razvoj. Kroz različite edukativne inicijative, želimo novim članovima tima pružiti priliku usavršavanja i unaprjeđivanja svojih vještina, čime direktno doprinose podizanju kvalitete našeg rada u ovoj ustanovi.

Javna ustanova obavlja i druge djelatnosti koje služe za obavljanje osnovne djelatnosti zaštite prirode, i to: ugostiteljsku djelatnost, muzejsku djelatnost, skrb o zaštiti kulturne baštine na području Nacionalnog parka Brijuni, uzgoj autohtonih pasmina domaćih životinja, uzgoj, povrća, cvijeća, ukrasnog bilja i sadnog materijala, trgovinu na malo te izdavačku djelatnost.

Priče naših djelatnika

Damjan Bistričić, kuhar


Od 2022. godine radim na Brijunima. Gosti iz cijelog svijeta, uz prekrasan prirodni ambijent, doprinose posebnoj atmosferi otoka. Čak i tijekom zahtjevnih situacija poput istovremenih VIP domjenaka i pripreme pansionskih obroka, timski rad postaje ugodan izazov. Podrška nadređenih je ključna. Iako zvuči neostvarivo, na Brijunima sam pronašao sve što mi je potrebno. Svaki član tima je važan, bez obzira na ulogu, a fokus je na poboljšanju gastro ponude. Uprava omogućava profesionalna usavršavanja i kreativne radionice. Ovdje se može rasti i razvijati. Iako ima teških trenutaka, zajedništvo nas čini jačima. Ako si ambiciozna osoba koja želi razvijati svoje vještine u stabilnom okruženju, pridruži se našem timu i postani dio Brijunske priče.


"Uprava omogućava profesionalna usavršavanja i kreativne radionice. Ovdje se može rasti i razvijati."

Alena Sprčić, stručna voditeljica

Na Brijune sam došla 2012. godine, iskreno tada bez puno očekivanja, ali već prvih radnih dana očaralo me ovo mjesto, njegova prošlost, današnja vrijednost, jedinstvenost i potencijal. Nisam mogla ni zamisliti da za mene, po struci biologa, postoji komadić prirode koji prožima toliko mozaično isprepletenih prirodnih vrijednosti i kulturno povijesnih bogatstava. Radila sam kao edukatorica, viša stručna savjetnica za zaštitu prirode, a od 2023.g. sam stručna voditeljica. Svaki radni dan donosi mi nova otkrića i izazove, a prisutnost divnih kolega i poticajnog radnog okruženja čine tu avanturu još bogatijom i ispunjavajućom. Velik broj posjetitelja je izazov u zaštiti prirode, ali istovremeno je i beskrajan potencijal za edukaciju, interpretaciju i promicanje povezanosti čovjeka s prirodom. S druge strane, posebna motivacija za rad su za posjetitelje nedostupni dijelovi ovog nacionalnog parka, male prirodne oaze Mediterana, čijih vrijednosti i značaja tek postajemo svjesni. Osjećam se ponosno što sam dio tima koji radi na očuvanju ovog jedinstvenog mjesta te doprinosi promociji njegove ljepote i važnosti.

"Posebna motivacija za rad su za posjetitelje nedostupni dijelovi ovog nacionalnog parka, male prirodne oaze Mediterana, čijih vrijednosti i značaja tek postajemo svjesni."

Zlatko Meznarić, voditelj restorana Galija


Došao sam na Brijune u svojim ranim dvadesetima i odmah sam se zaljubio u ovo mjesto. Budući da sam s kontinentalnog dijela Hrvatske, rad na moru pružio mi je nešto što sam oduvijek želio. Počeo sam kao sezonski radnik, ali uz kontinuirano usavršavanje i predan rad, dobio sam ugovor na neodređeno vrijeme. Želim ostati raditi na Brijunima jer vjerujem da ovdje još mogu mnogo toga postići.

Ovdje se cijeni trud i rad, a posebno uživam u komunikaciji s gostima i upoznavanju raznovrsnih ljudi koje inače ne bih imao priliku susresti. Za one koji uživaju u radu u ugostiteljstvu, Brijuni su savršen izbor jer, unatoč zahtjevnom poslu, pružaju dovoljno slobodnog vremena.


"Počeo sam kao sezonski radnik, ali uz kontinuirano usavršavanje i predan rad, dobio sam ugovor na neodređeno vrijeme. Želim ostati raditi na Brijunima jer vjerujem da ovdje još mogu mnogo toga postići."Sanja Lazarević i Sanja Drandić Gorički, vodiči

Jako volimo svoj posao vodiča jer je dinamičan i uvijek drugačiji, omogućava nam da upoznamo ljude iz cijelog svijeta. Svaka grupa sa sobom donosi nova iskustva, dok mi pričamo o Brijunima, ali isto tako volimo čuti i njihove priče. Počele smo raditi sezonski, ali smo kasnije primljene u stalni radni odnos, što nam omogućava dugoročnije planove. Posao vodiča je vrlo izazovan jer je često prvi u kontaktu s gostom koji dolazi na Brijune. Zahtijeva široki raspon znanja, stalnu edukaciju i usavršavanje. Nacionalni park Brijuni omogućava nam edukacije i team building, što nam pomaže da se povežemo sa svim kolegama. Svaki novi dan je novi izazov, jer se svakom posjetitelju prilagođavamo na svojstven način.

"Zaposlene smo za stalno, što nam omogućava dugoročnije planove."

I još...

Pogodnosti za djelatnike

Cilj nam je postići zadovoljstvo zaposlenika kroz mogućnost dodatnog učenja i usavršavanja te napredovanja na poslu uz ostvarenje mnogih pogodnosti:

  • osigurani topli obroci ili isplata hranarine
  • osiguran smještaj za zaposlenike koji imaju prebivalište izvan lokacije rada
  • plaćen putni trošak za dolazak i odlazak s posla
  • regres za godišnji odmor
  • božićnica
  • uskrsnica
  • dar djetetu
  • jubilarna nagrada
  • mogućnost rada tijekom cijele godine
  • mogućnost ulaska u mjeru Stalni sezonac

Dodatne pogodnosti

Mogućnost godišnje nagrade Dodatne pogodnosti za zalaganje u radu
Konkurentna plaća Odgovarajuća primanja za određenu djelatnost na tržištu rada
Mogućnost napredovanja Dodatna poboljšanja radnih uvjeta
E mail: kadrovska@np-brijuni.hr

Otvorena molba za posao

Želiš li raditi u NP Brijuni pošalji životopis

kadrovska@np-brijuni.hr

O nama

Nacionalnim parkom Brijuni upravlja Javna ustanova sa sjedištem na Brijunima – Pula. Osnivač Javne ustanove Nacionalnog parka Brijuni je Vlada Republike Hrvatske. Djelatnost Javne ustanove je zaštita, očuvanje, održavanje, promicanje i korištenje nacionalnog parka u cilju zaštite i očuvanja izvornosti prirode, osiguravanja neometanog odvijanja prirodnih procesa i održivog korištenja prirodnih dobara te nadzor nad provedbom uvjeta i mjera zaštite prirode na području kojim upravlja. Javna ustanova obavlja i druge djelatnosti koje služe za obavljanje osnovne djelatnosti zaštite prirode, i to: ugostiteljsku djelatnost, muzejsku djelatnost, skrb o zaštiti kulturne baštine na području Nacionalnog parka Brijuni, uzgoj autothonih pasmina domaćih životinja, uzgoj, povrća, cvijeća, ukrasnog bilja i sadnog materijala, trgovinu na malo te izdavačku djelatnost. Unutarnje ustrojstvo i djelatnost Ustanove određeno je Statutom Javne ustanove Nacionalni park Brijuni te Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Javne ustanove Nacionalni park Brijuni. (Plan upravljanja 2017. -2026.) (2016.) Javna ustanova Nacionalni park Brijuni

Više informacija: 

https://www.np-brijuni.hr/hr/o...

Kontaktiraj nas i poveži se s nama

E mail: kadrovska@np-brijuni.hr