Srpanj, kolovoz

Joga za naše goste

Uronite u bogatstvo prirodnih ljepota Mediteranskog vrta i savladajte tehnike joge

Dodatni doživljaj brijunskog otočja  

Program joge za naše goste izvrsna je prigoda za dodatni doživljaj brijunskog otočja. Uronite u bogatstvo prirodnih ljepota Mediteranskog vrta i savladajte tehnike joge, kao odmak od užurbane svakodnevice. Flora i fauna zasigurno će Vas oduševiti ljepotom i raznolikošću, a bogata arheološka baština obogaćuje jedinstveno prirodno okruženje. Za naše goste osmislili smo program kojim ćete upoznati mir koji stoljećima privlači ljude na otočje. Kombinacija joge, upoznavanja prirode, kulturne baštine i odmora odlična je za odmor duše i tijela. Na joga sat dobrodošli su svi bez obzira na prethodno iskustvo. 

Opuštanje i vježbe disanja

Satovi Integral Vinyasa Flow Yoge su cjeloviti. Svaki sat sastoji se od početne vizualizacije i opuštanja, Pranayame (vježbi disanja), zatim progresivnog i tijelu prirodnog slijeda asana, s posebnim naglaskom na biomehaniku te fizičku i suptilnu anatomiju tijela. Kroz slijedove asana kreće se progresivno, postepeno otvarajući tijelo i pripremajući ga za dublji ulazak u fizičku, pa onda i suptilniju praksu. Često se koriste mudre i mantre, a cijela praksa završava vođenim opuštanjem i meditacijom.
Vodeći računa o prirodnim ciklusima nas i prirode, satovi imaju različitu tematiku, intenzitet, ritam i namjeru. Na taj način, dah po dah, asanu po asanu, dolazi se do meditacije u pokretu i prirodnog unutarnjeg i vanjskog sklada. Ovaj dinamičan i izrazito fluidan stil yoge svoje korijene ima u Prana Vinyasi (Shiva Rea) i Ashtanga Vinyasa metodi.

  • Joga se održava bez naknade u Mediteranskom vrtu.
  • Oprema za joga sat je osigurana, nije potrebno nositi svoju opremu.
  • Više informacija i meeting point na recepciji hotel Istra Neptun 15 minuta ranije.
  • Program se održava tijekom srpnja i kolovoza dvaput tjedno, četvrtkom i nedjeljom 8:00-9:00

Voditeljica programa je Suzana Janković, certificirana učiteljica yoge (E-RYT500, RPYT), terapeut, voditeljica obuke Thai yoga masaže, akupresure i abdominalne masaže. Osnivačica je Yoga centra Zanshin u Puli i vlasnica obrta Thai Bodywork Zanshin. Proteklih 28 godina izučava „Sanmitsu“ ili „Tri misterija“ - tijelo, govor i um kroz prakse poput Chi Kunga, borilačkih vještina Kempo i Baguazhang, meditacije, yoge i raznih pristupa Thai masaži. Posvećena je učenica Shingon škole ezoteričnog budizma pod vodstvom učitelja Diega Hokai Sobola.

Mediteranski vrt kao oaza mira

Brijunski mediteranski vrt predstavlja pravu atrakciju unutar Nacionalnoga parka Brijuni. Vrt je osnovan 2007. godine na području bivšega šumskoga rasadnika, na površini od 17000 m2. U početku se šumski rasadnik koristio za potrebe uređenja i obnavljanja šuma, a zatim su se postepeno počele uzgajati ukrasne vrste trajnica, drveća, grmlja, a pojedine plohe bile su namijenjene istraživanju. Glavni cilj osnivanja ovoga vrta je oplemenjivanje navedene destinacije i osnivanje reprezentativnoga vrta koji se uklapa u ostale prirodne i kulturno-povijesne sadržaje nacionalnoga parka.