Za najljepše obiteljske trenutke

Savjeti za posjet Brijunima s djecom

Dobre pripreme zlata vrijede, a uz naše savjete, izlet na Brijune s vašim klincima i klincezama bit će u potpunosti bezbrižno iskustvo.

Dolazak na Brijune

Prije nego započnete svoj posjet rajskom otočju, potrebno je na vrijeme rezervirati ulaznice. Za djecu do sedam godina starosti ulaznice su besplatne, dok ćete za djecu od sedam do 18 godina izdvojiti polovicu ukupne cijene ulaznice za odrasle. Iako je ulaznice moguće kupiti u našoj poslovnici na adresi Brionska 10, preporučujemo online kupovinu.

Avantura započinje petnaestominutnom vožnjom brodom, iskoristite to vrijeme da na palubi upijete prekrasan pogled na Brijune, Fažanski kanal i jugozapad poluotoka Istre. Na otoku Veliki Brijun dočekuje vas turistički vlakić i vodič uz kojeg ćete zaviriti u svijet Brijunskoga otočja. Ovaj način obilaska traje približno četiri sata, sa stajanjima na najpoznatijim lokacijama Nacionalnog parka.

Otok možete obići i samostalno, u tom ćete slučaju odabrati ulaznice Brijuni Pocket Guide i pružiti svojim mališanima nezaboravno istraživačko iskustvo. Unajmite bicikle, na raspolaganju su vam i dječji bicikli, prikolica za bicikle te dječja guralica. Više detalja i cjenik pronaći ćete na poveznici. Za obitelji s vrlo malom djecom preporučujemo najam električnog automobila kojim je moguće prevoziti četiri do šest osoba. Imajte na umu kako je vožnja dozvoljena isključivo po asfaltiranim putovima.

Dječja kolica

Dječja kolica možete uzeti sa sobom, ali s njima ne možete ući u izletnički vlakić, stoga je nosiljka bolja opcija. Kolica posjetitelji uobičajeno ostavljaju na Trgu prijateljstva odakle kreće vlak. 

Kućni ljubimci

Ako se vaši najmlađi ne mogu odvojiti od svog četveronožnog prijatelja, povedite ga sa sobom, pri čemu se plaća ulaznica, a važno je poštovati određena pravila ponašanja. Psi trebaju biti na uzici i to samo na području gdje je to dopušteno. Ulazak sa psom u vlakić, Safari park i muzeje nije dozvoljen.

Gdje na ručak?

Obiteljski ručak planirajte u restoranu hotela Neptun koji nudi dječji jelovnik. Restorani imaju na raspolaganju stolce za hranjenje male djece. Tijekom zimskih mjeseci hoteli su zatvoreni, stoga savjetujemo da sa sobom ponesete obrok i piće. Pelene se mogu promijeniti u toaletu hotela Istra, tijekom razdoblja kad je otvoren.

Najbolje vrijeme za posjet

Nacionalni park otvoren je tijekom cijele godine, a želite li izbjeći gužve i vrućinu, posjetite ga van ljetne sezone kada su i cijene ulaznica povoljnije. Ako je ljeto jedino vrijeme kada možete na izlet sa svojim mališanima, ne brinite. Većina je brijunskih staza u hladovini, a možete se i osvježiti na plaži Saluga. Ne zaboravite zaštitu od sunca i dovoljnu količinu vode.

Poštujmo jedni druge

Svako mjesto ima svoja pravila ponašanja, tako i Brijuni. Iskoristite posjet Nacionalnom parku kao priliku za usvajanje granica i razvijanje prihvatljivih oblika ponašanja u različitim situacijama. Primjerice, penjanje po spomenicima nije dozvoljeno, kao ni uznemiravanje životinja, branje biljaka, uzimanje „prirodnih suvenira“ (rogovi, paunova pera) ili bacanje otpada uokolo.

Povedite svoje dijete u Kuću za brodice i pokažite mu prostoriju zvanu Ugroze u čijem je središtu staklena škrinja puna otpada sakupljenog čišćenjem brijunskih plaža i podmorja. Zajedničko razvijanje ekoloških navika važan je dio odgoja i sjajan način za povezivanje sa svojom djecom. Razvijajte i njihovu ljubav prema životinjama, ali i svim drugim živim bićima - ima li boljeg mjesta za to od netaknute prirode Nacionalnog parka?

Oboružani korisnim informacijama, spremni ste za posjet parku. Preostaje vam samo rezervirati ulaznice i pripremiti se za najljepše obiteljske trenutke. S nestrpljenjem vas očekujemo!
Kupi ulaznice