Svojim najdražima priuštite nezaboravnu obiteljsku avanturu

Zašto su Brijuni idealna obiteljska destinacija

Brijuni su mjesto gdje Jadran ljubi nebo, a u ovaj je nježan poljubac uronjen komad čarobnoga kopna netaknute prirode. Mjesto gdje svoj savršeni trenutak pronalazi svaki zaljubljeni par, svaki solo putnik željan tišine i mira, ali i svaka vesela obitelj. U nastavku saznajte zašto su Brijuni idealna destinacija zaželite li svojim najdražima priuštiti nezaboravnu obiteljsku avanturu.

Ugodna vožnja brodom

Za početak čeka vas ugodna vožnja brodom u kojoj djeca naprosto uživaju dok im lagani povjetarac mrsi kosu, tople sunčeve zrake griju kožu, a svježi morski zrak u potpunosti ispunjava pluća. Vožnja traje 15-ak minuta, iskoristite to vrijeme da na palubi broda upijete prekrasan pogled na Brijune, Fažanski kanal i jugozapad poluotoka Istre. Povratak u Fažanu moguć je bilo kojom brodskom linijom, informacije o plovidbenom redu potražite na poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/planiraj-posjet/servisne-informacije/plovidbeni-red.

Veseli turistički vlakić

Po pristajanju u luku Veliki Brijun dočekuje vas turistički vlakić i vodič uz kojega ćete zaviriti u svijet Brijunskoga otočja. Obilazak otoka Veliki Brijun traje četiri sata i realizira se na hrvatskom, talijanskom, njemačkom, ruskom i engleskom jeziku. Naši su vodiči pravi znalci i s vama će podijeliti pregršt zanimljivih informacija o Nacionalnom parku, od samih brijunskih početaka do današnjeg suvremenog doba. Iskoristite ovu priliku i omogućite svojim malenim istraživačima zadovoljenje njihove urođene znatiželje. Više informacija o najpopularnijem brijunskom izletu potražite na poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/planiraj-posjet/izleti/izlet-veliki-brijun.

Mogućnost najma bicikala i električnih automobila

Za sve avanturističke obitelji koje preferiraju samostalan obilazak odabranih destinacija, NP Brijuni nudi mogućnost najma bicikala i električnih automobila. U vožnji uživajte bez straha, asfaltirane staze pružaju osjećaj sigurnosti čak i početnicima. Više informacija potražite na poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/planiraj-posjet/sport.

Egzotična avantura u Safari parku

Smješten na sjevernom rubu Velikog Brijuna, Safari park bez daha ostavlja svakoga tko njime kroči, a iskrenu radost i osmijeh na dječjim licima nakon susreta s nekima od simpatičnih životinja ništa ne može zamijeniti. Upoznajte se s egzotičnim afričkim i azijskim biljojedima, ali i ništa manje zanimljivim pripadnicima autohtone faune. Samo na Brijunima imate priliku na okupu vidjeti slonicu Lanku, karizmatičnu ljamu, vesele zebre, indijske svete krave, neobične nojeve, ovce, magarce i koze. Zabavite se u ovoj neobičnoj avanturi i ne zaboravite izraditi fotografije kojima ćete ovjekovječiti najljepše obiteljske trenutke. Više informacija potražite ovdje https://www.np-brijuni.hr/hr/istrazi-brijune/mjesta-koja-morate-posjetiti/safari-park.

Caffe bar Sony i Lanka

Umori li vas luda avantura Safari parkom, imamo savršeno rješenje - predah potražite u jednom od najpopularnijih mjesta unutar Nacionalnog parka, caffe baru Sony i Lanka. Bar svoj naziv duguje slonovima koje je bivšem predsjedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu poklonila poznata premijerka Indije Indira Gandhi, a danas vam u njemu društvo prave najbolji domaćini, naše uvijek dobro raspoložene ovce i koze. Zaustavite se na ovome mjestu i priuštite svojoj dječici nezaboravne trenutke u prirodnom okruženju. Više informacija potražite ovdje https://www.np-brijuni.hr/hr/planiraj-posjet/ugostiteljstvo/caffe-bar-sony-i-lanka.

Strašni dinosauri

Srećom, u fosilnim ostatcima strašnih guštera možete uživati bez bojazni da ćete biti pojedeni. Brijuni su poznata lokacija za sve zaljubljenike u paleontologiju, a vaši će se najmlađi članovi obitelji oduševiti spoznajom da su našim prostorima nekoć gospodarila ova golema stvorenja. Zaigrajte igru i potražite otiske stopala dinosaura, slijedite ih i saznajte kamo će vas odvesti, a dojam će upotpuniti makete dinosaura u izvornoj veličini. Saznajte više na sljedećoj poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/brijuni/geolosko-paleontoloska-bastina/dinosauri-na-brijunima.

Plaža Saluga

Za vrućega ljetnog dana odmor potražite u uvali Saluga, uređenoj pješčanoj plaži smještenoj u hladovini stoljetnih borova. Kristalno bistro i mirno more čini ovu plažu idealnim mjestom za obitelj, a sigurnost kupačima pružaju educirani spasioci. Na plaži možete unajmiti ležaljke i ručnike za bezbrižno uživanje u ljepotama brijunske obale, a uhvati li vas glad, uz samu plažu nalazi se mediteranski restoran Saluga. Ponuda je obogaćena Family zonom s dječjim igralištem i Relax zonom s odjeljcima za masažu. Za svakoga ponešto. Više saznajte na poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/planiraj-posjet/sport/plaza-saluga.

Staza dobrih vibracija

Ova pješačka i biciklistička staza namijenjena je samostalnom otkrivanju fažanskih i brijunskih tajni. Na osam pomno odabranih lokacija postavljene su umjetničke klupe, ležaljke, ljuljačke te informativne ploče koje otkrivaju posebnosti lokaliteta. Istražite ih zajedno sa svojim najmlađima i uživajte u osjećaju slobode koje vam pružaju. Pročitajte više na poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/istrazi-brijune/staze/staza-dobrih-vibracija.

Kuća za brodice

Svaka obitelj ima onog jednog člana (ili više njih) uvijek željnog novih spoznaja, a Kuća za brodice omogućuje vam upravo to. Ovdje je otvoren interpretacijsko-edukacijski centar koji na inovativan i interaktivan način prezentira Brijune. Kroz šest tematskih cjelina samostalno proučite kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu otočja. Sve što niste znali o Kući za brodice potražite na poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/istrazi-brijune/brijunske-price/sve-sto-niste-znali-o-kuci-za-brodice.

Sada kad ste već uvjereni da su Brijuni savršena destinacija za vas i vašu obitelj, preostaje vam samo rezervirati ulaznice i prenijeti svojim najdražima sretnu vijest. S nestrpljenjem vas očekujemo!
Kupi ulaznice