San svakoga kolekcionara

Titov Cadillac

Želja gotovo svakog posjetitelja nacionalnog parka je provozati se Titovim Cadillacom koji je stigao na Brijune još 1953. godine kao poklon nekadašnjem predsjedniku Jugoslavije od naših iseljenika iz Kanade.
Cadillac Eldorado Cabriolet

Jedna od zanimljivijih atrakcija na otoku

Automobil s izvorno očuvanim dijelovima

Cadillac je u izvrsnom stanju, originalna tamno zelena boja i izvorno očuvani dijelovi san su svakoga kolekcionara old timera. Automobil je dugačak 560 cm i širok 200 cm, dok mu je motor zapremnine 5000 kubičnih cm i 260 konjskih snaga te ima osam cilindara (W motor). Prije pedeset godina nije postojala svijest o manjoj potrošnji goriva pa tako ovaj Cadillac ima prosječnu potrošnju od 25 litara/100 kilometara.

Poznati u Titovom Cadillacu

Tito je ovim Cadillacom obilazio nacionalni park od 1953. do 1979. godine, a prešao je 18 000 milja. U opuštenoj su vožnji osim Tita uživali i brojni predsjednici i premijeri te glumci i umjetnici, a posebno se ističu egipatski predsjednik Gamal Abdel Nasser, indijski političar Jawaharlal Nehru, indijska premijerka Indira Gandhi, princ Kambodže Sihanouk, nizozemska kraljica Julijana, kozmonautkinja Valentina Terješkova, glumica Sophia Loren i njezin suprug Carlo Ponti, Elizabeth Taylor i Richard Burton, pjevačica, plesačica i glumica Josephine Baker te naš književnik Miroslav Krleža.

Mogućnost najma

Danas je Titov Cadillac jedna od zanimljivijih atrakcija na otoku te ga je moguće unajmiti ili fotografirati se u njemu, a posebno je atraktivan mladencima koji obožavaju zabilježiti najsretniji dan u životu upravo vožnjom ovim luksuznim old timerom.

Neka vaš posjet bude trajno zabilježen nezaboravnom vožnjom Titovim Cadillacom.