San svakoga kolekcionara

Titov Cadillac

Želja je gotovo svakog posjetitelja Nacionalnog parka provozati se Titovim Cadillacom, koji je stigao na Brijune još 1953. godine kao poklon nekadašnjem predsjedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu od iseljenika iz Kanade.
Cadillac Eldorado Cabriolet

Jedna od zanimljivijih atrakcija na otoku

Automobil s izvorno očuvanim dijelovima

Cadillac je u izvrsnom stanju, originalna tamnozelena boja i izvorno očuvani dijelovi san su svakoga kolekcionara oldtimera. Automobil je dugačak 560 cm i širok 200 cm, dok mu je motor zapremnine 5000 cm3 s 260 konjskih snaga te ima osam cilindara (W-motor). Prije pedeset godina nije postojala svijest o manjoj potrošnji goriva, pa tako ovaj Cadillac ima prosječnu potrošnju od 25 litara na 100 kilometara.

Poznati u Titovom Cadillacu

Tito je ovim Cadillacom obilazio Brijune do 1979. godine, a prešao je gotovo 29 000 km. U opuštenoj su vožnji osim Tita uživali i njegovi brojni gosti,među kojima su egipatski predsjednik Gamal Abdel Nasser, indijski političar Džavaharlal Nehru, indijska premijerka Indira Gandhi, princ Kambodže Sihanouk,etiopski car Haile Selasije, belgijska kraljica Elizabetha.

Mogućnost najma

Danas je Titov Cadillac jedna od zanimljivijih atrakcija na otoku te ga je, uz prvotnu najavu, moguće unajmiti. Posebno je atraktivan mladencima koji obožavaju obilježiti najsretniji dan u životu upravo vožnjom ovim luksuznim oldtimerom.


 *Najam Cadillaca moguć je samo uz rezervaciju prije dolaska. Dostupan je za najam 1. 4.- 1.11. 2024.

*Cadillac trenutno nije u funkciji. 

Cjenik Cadillac 2024.

Neka vaš posjet bude trajno obilježen nezaboravnom vožnjom Titovim Cadillacom.