Za one za koje je putovanje osobno iskustvo

Zašto su Brijuni top destinacija za svakog solo putnika

Solo putnici ne putuju tako zato što nemaju s kime, već zato što je za njih putovanje jedno osobno iskustvo, prilika za rast i napredak u osobnom i profesionalnom smislu. Ako ste i vi pobornici ovoga brzorastućeg trenda, u našem tekstu provjerite zašto se Nacionalni park Brijuni jednostavno mora naći na vašoj listi.

Odmor od stresa

Urbani život često je vrlo užurban i stresan, ispunjen obvezama i određen rokovima. Ako ste na rubu burnouta, priuštite si povratak na početne postavke i posjetite Brijune. Boravak u prirodi dokazano ublažava negativne posljedice stresa, podiže imunitet i poboljšava raspoloženje, a Nacionalni je park savršeno mjesto za predah. Na jednome mjestu imate sve - svjež morski zrak, opuštajuće zelenilo šuma, tišinu oplemenjenu nježnim zvukovima prirode. Treba li vam išta više?

Otočje bogato skrovitim lokacijama

Bez obzira na činjenicu što su Brijuni zbog svoje bogate povijesti poznati širom svijeta, područje Nacionalnog parka skriva brojne vrlo intimne lokacije na kojima možete nesmetano uživati u svojim solo praznicima. Unajmite bicikl i samostalno istražite otok, otkrijte sve gustom šumom dobro zaštićene uvale, arheološke lokacije koje odišu energijom prošlosti i vidikovce Paula Kupelwiesera s kojih se pruža nezaboravan pogled na brijunsku okolicu.

Idealna prilika za edukaciju

Posjetite li Nacionalni park solo, nikome ne morate polagati račune što ćete možda sate i sate provesti proučavajući brijunsku povijest, floru i faunu. A ovdje definitivno ima materijala za to! Odvojite vrijeme i posjetite Kuću za brodice, interpretacijsko-edukacijski centar Nacionalnog parka Brijuni. Ovaj novi stalni postav prezentiran je na inovativan i interaktivan način te u njemu posjetitelji mogu samostalno otkrivati, učiti i saznati pregršt informacija o kulturno-povijesnoj i prirodnoj baštini otočja. Više saznajte na sljedećoj poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/istrazi-brijune/brijunske-price/sve-sto-niste-znali-o-kuci-za-brodice.

Osim toga, na svakom vas koraku čekaju ploče s brojnim informacijama koje bi vas mogle zanimati. U Mediteranskom vrtu naučite sve o 169 vrsta autohtonih biljaka i egzota. Interpretacijske table i izlošci na stazi koja vodi do vidikovca na Salugi upoznat će vas s nekim predstavnicima šumskog ekosustava. Bogata kulturno-povijesna baština predstavljena je i stalnim izložbenim postavima. Iskoristite priliku i posjetite ih, ovdje vam se pruža jedinstvena prilika doznati o Brijunima sve što ste ikada željeli znati. Više pročitajte na poveznici https://www.np-brijuni.hr/hr/brijuni/kulturno-povijesna-bastina/stalni-postavi.

Najbolje lokacije za fotografiranje

Strastvene fotografe nije lako razumjeti, oni su sposobni provesti mnoge sate u samoći usavršavajući svoju vještinu. Ako se smatrate zaljubljenicima u fotografiju, zašto ne biste posjetili Brijune? Nacionalni park nevjerojatne raznolikosti kadrova pravo je mjesto za vas. Želite li snimiti najljepše mirne scene, posjetite park u kasnu jesen, zimu i rano proljeće. Drugi dio godine rezervirajte želite li zabilježiti otočje u njegovom punom sjaju, ali računajte na nešto veći protok posjetitelja.

Sami, ali ne i usamljeni

Iako Brijuni pružaju intimu, u Nacionalnom parku nikako nećete biti usamljeni. Društvo će vam često praviti stalni brijunski stanovnici, pripadnici nevjerojatno bogate autohtone i egzotične faune. U Safari parku družite se sa slonicom Lankom, zebrama, ljamom, nojevima, a naše uvijek dobro raspoložene koze i ovce zasigurno će vam popraviti dan. Brijunska divljač vrlo je sramežljiva, no budete li dovoljno pažljivi možete ih uhvatiti u bezbrižnoj igri. Zaželite li se društva svoje vrste, uvijek možete porazgovarati s golferima koji tijekom cijele godine posjećuju Brijune, a i naše će vam osoblje biti na raspolaganju. Možda u Nacionalni park jeste došli sami, ali pobrinut ćemo se da se ni u jednom trenutku ne osjećate usamljeno.

Sada kad ste već uvjereni da su Brijuni savršena destinacija za vaše solo putovanje, preostaje vam samo rezervirati ulaznice i pripremiti se za najljepše solo trenutke. S nestrpljenjem vas očekujemo!
Kupi ulaznice