Bogato i sačuvano podmorje

Podvodna staza Verige

Podvodna poučna staza u uvali Verige na istočnoj strani Velog Brijuna predstavlja jedinstveni doživljaj prirodnih i arheoloških vrijednosti iznimno bogatog i sačuvanog podmorja NP Brijuni.
Bogato i sačuvano podmorje

Ronjenje na arheološkoj lokaciji na Verigama

Jedinstven doživljaj prirodnih i arheoloških vrijednosti

Na istočnoj strani Velog Brijuna nalaze se u podmorju uvale Verige ostaci autentične rimske vile. Plivajući i roneći s maskom, disalicom i perajama (snorkeling), na stazi dužine 500 m, zajedno s našim iskusnim stručnim pratiteljem, moći ćete doživjeti nezaboravni podvodni svijet Brijuna i otkriti mnogobrojne i zanimljive morske životinje koji čuvaju vilu još od doba Rimljana.

 • Program se odvija: utorkom i četvrtkom 10.00–15.00 sati u lipnju i rujnu, a utorkom, četvrtkom i nedjeljom 09.00-17.00 u srpnju i kolovozu. Obilazak počinje na molu u NP Brijuni, na otoku Veli Brijun.
  *NP BRIJUNI zadržava pravo promjene radnog vremena.
 • Trajanje obilaska: 45 minuta.
 • Oprema i transport: NP Brijuni osiguravaju maske, disalice i peraje, stručnog pratitelja te transport do uvale Verige. 
 • Grupe: Ronjenje je moguće u jednom od odabranih termina od 10h do 17h. Svaka grupa kreće na puni sat. Minimalni broj osoba u grupi je 2 dok je maksimalan 8. *Djeca do 12 godina moraju biti u pratnji roditelja. 
 • Rezervacija ulaznica: Obilazak je moguć jedino uz prethodnu rezervaciju, minimalno 24h prije željenog termina, na sljedeću adresu: sport@np-brijuni.hr / +385 99 808 1945.
  *Otkazivanje ronjenja moguće je uz najavu minimalno 24h prije dogovorenog termina.
 • Kupovina ulaznica: Nakon rezervacije termina dobiju se upute o mjestu kupovine ulaznica.
  U cijenu karte obilaska Podvodne poučne staze u uvali Verige uključena je: ulaznica u NP Brijuni, transport do uvale Verige, najam opreme i stručna pratnja.