Brodom iz Fažane

Kako do Brijuna

Brijunski arhipelag nalazi se na jugu poluotoka Istre, sjeverno od ulaza u pulsku luku. 

Automobilom je moguće doći sve do mjesta Fažana nadomak Pule, a vrlo dobra prometna povezanost omogućuje ugodno putovanje brzom cestom Ipsilon. Na ovoj su cesti postavljeni prometni znakovi koji jasno ukazuju na smjer i udaljenost od Brijunskoga otočja. 

Za sve koji planiraju posjet nekom od izravnih zrakoplovnih linija postoji nekoliko opcija: Zračna luka Pula nalazi se na 15-ak km udaljenosti, zračna luka na otoku Krku na 120 km udaljenosti, dok je zračna luka kod Trsta udaljena 150 km. 
 

Kako posjetiti Nacionalni park Brijuni?

Kako biste posjetili nacionalni park potrebno je ukrcati se na brod u malome mjestu Fažana. U samome centru nalazi se mol s kojega isplovljava brod, prije ukrcaja potrebno je kupiti karte u našoj poslovnici u Fažani, a novost za naše posjetitelje je mogućnost online kupnje karata.

 

Dolazak brodom

Vožnja traje 15-ak minuta, za to vrijeme možete uživati na palubi broda s prekrasnim pogledom na Brijune, Fažanski kanal i jugozapad poluotoka Istre.

Nakon pristajanja u luku Veli Brijun dočekat će vas turistički vlakić i vodič uz kojega ćete zaviriti u svijet Brijunskoga otočja.