Pogodnosti za hotelske goste NP Brijuni

Dragi gosti, pripremili smo niz pogodnosti kako bismo učinili što ugodnijim vaš boravak u Nacionalnom parku Brijuni.

Dolazak i prijevoz brodom na otok Veliki Brijun

Mol s kojega isplovljava brod za Veliki Brijun nalazi se u samome centru Fažane. Pri dolasku važno je pridržavati se vremena polaska broda iz Fažane na Veliki Brijun. Plovidba brodom traje 15 minuta. 

Prije ukrcaja na brod potrebno je prijaviti se u poslovnici NP Brijuni u Fažani, Brionska 10. 

*Prva brodska linija na Veliki Brijun za hotelske goste polazi u 12:30. Nakon toga mogu se koristiti sve brodske linije prema važećem plovidbenom redu. 

 • Želite li na otok ranije, moguće je kupnjom ulaznice u NP Brijuni prema redovnom cjeniku. Više informacija na https://shop.np-brijuni.hr/hr/ulaznice?trip=veli_brijun
 • U cijenu smještaja uključen je prijevoz brodom na otok u dolasku i odlasku s otoka te jednom dnevno tijekom boravka u smjeru Brijuni-Fažana-Brijuni. Svi ostali prelasci naplaćuju se po važećem cjeniku za goste hotela. 

Izleti na Velikom Brijunu

Veliki Brijun možete razgledati na zanimljivom izletu s vodičem. 
Izlet započinje na istočnoj strani otoka, u centralnoj brijunskoj luci, gdje vas dočekuju stručni vodiči koji su vam na raspolaganju za sva pitanja i dodatne informacije. Dio izleta osmišljen je kao jednosatna vožnja turističkim vlakićem uz obalu, do sjevera otoka, gdje je smješten Safari park. 

Turističkim vlakom na otoku obilaze se

1. prirodne ljepote:

- Safari park; maslina iz IV stoljeća; Aleja pinija

2. kulturni dragulji

- uvala Verige te rimska rezidencijalna vila iz I stoljeća

Izlet uključuje i obilazak Prirodoslovne zbirke te foto izložbe „Tito na Brijunima“; crkve sv. Germana iz XV. stoljeća s izložbom kopija fresaka i glagoljskih pisanih spomenika, Kuće za brodice te predah i priliku za osvježenje i kupovinu brijunskih suvenira.

   • Izlet Veliki Brijun s vodičem - primjenjuje se važeći cjenik umanjen za 20% popusta  - rezervacije isključivo na recepciji hotela

   Sport i rekreacija

   Bicikli


   Bicikl je jedno od omiljenih prijevoznih sredstava brojnih posjetitelja našeg nacionalnog parka. Ugodna vožnja i blagi povjetarac idealna su kombinacija za potpuno prepuštanje tajanstvenim ljepotama Brijuna.

   Probudite istraživača u sebi i posjetite brojne kulturno-povijesne znamenitosti Brijunskoga otočja. Pedalirajte i uživajte u iznimnoj bioraznolikosti, zadivljujućim arheološkim lokalitetima i stopama drevnih dinosaura. Brijuni su zaista jedinstven splet prirodne, kulturno-povijesne i geopaleontološke baštine.

   • Bicikl - 1 dan - lokot uključen u cijenu = 50% popusta za individualne hotelske goste u razdoblju 1.6.-30.9. 


   Golf


   Želite li sasvim novi doživljaj igranja golfa, na Brijunima se golf igra na jedinstvenom golf terenu iz 1922. godine, koje je tada nosilo laskavu titulu jednog od najvećih i naravno, najljepših golf terena u to vrijeme. 

   • Green fee - 1 dan = 35,00 EUR
   • Green fee junior (do 18 god.) - 1 dan = 20,00 EUR

   ŠKOLA GOLFA

   • Poduka za 1 osobu 40 minuta = 50,00 EUR
   • Poduka za 2 osobe 50 minuta = 55,00 EUR
   • Poduka za 3 osobe 60 minuta = 60,00 EUR
   • Poduka za 4 osobe 70 minuta = 70,00 EUR
   • Poduka za 5-9 osoba 90 minuta = 180,00 EUR


   Ronjenje (snorkeling)


   Na istočnoj strani Velikog Brijuna nalaze se u podmorju uvale Verige ostaci autentične rimske vile. Plivajući i roneći s maskom, disalicom i perajama (snorkeling), na stazi dužine 500 m zajedno s našim iskusnim stručnim pratiteljem moći ćete doživjeti nezaboravni podvodni svijet Brijuna i otkriti mnogobrojne i zanimljive morske životinje koje čuvaju vilu još od doba Rimljana.

   • Ronjenje (snorkeling) uz pratnju = 38,00 EUR 
   • Ronjenje (snorkeling) uz pratnju za djecu 7 - 14 godina = 25,00 EUR


   Kajak tura


   Mali Brijun Adventure izlet jedinstvena je prilika za doživljaj netaknute prirode i bogate povijesne baštine otoka Mali Brijun. Uz posebni outdoor experience, kombinirajući veslanje u kajaku uz obalu otoka, ronjenje na dah u zaštićenom morskom području te lagani tracking po otoku uz razgledavanje najveće fortifikacije na Jadranu, Fort Brioni Minor, može se istražiti jedan od najzanimljivijih otoka brijunskog arhipelaga.

   Polazište i povratak s izleta je je otok Veliki Brijun.

   • Kajak tura uz pratnju = 65,00 EUR
   • Kajak tura uz pratnju – djeca (veslači) 10 - 14 godina = 45,00 EUR

   Kulturno-povijesna baština

   Kuća za brodice

   Na samome ulasku u velikobrijunsku luku pažnju će vam zaokupiti neobična građevina – kuća za brodice. Izgrađena je 1902. godine i danas je jedina u potpunosti sačuvana secesijska građevina na otoku.

   U kući za brodice otvoren je interpretacijsko-edukacijski centar koji na inovativan i interaktivan način prezentira Brijune.

   Brijunski vremeplov, Brijunski arhipelag, Kopneni svijet, Podmorje, Ugroze i Svijest tematske su cjeline kroz koje možete samostalno otkrivati kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu otočja. Upoznajte Brijune na suvremen, interaktivan i zabavan način.

   *Ulaz je besplatan. 

   Stalni izložbeni postavi


   Bogata kulturno-povijesna baština Brijuna predstavljena je i stalnim izložbenim postavima. Izložba kopija fresaka i glagoljičkih natpisa Istre i Kvarnera nalazi se u crkvi sv. Germana, dok se izložba Iz sjećanja starog Austrijanca, izložba fotografija Josip Broz Tito na Brionima te prirodoslovna izložba mogu pogledati u nekadašnjoj zgradi parne kupelji. Iskoristite priliku i posjetite ove zanimljive izložbe.

   *Ulaz je besplatan.