Na jednom smo mjestu okupili najbolje lokacije

Top lokacije za fotografiranje na Brijunima

Od egzotičnog Safari parka, aromatičnog mediteranskog vrta, umirujuće staze dobrih vibracija do lokaliteta koji još uvijek odišu bogatom prošlošću, na jednom smo mjestu okupili najbolje lokacije za fotografiranje na Brijunima. Ljudska je znatiželja ono što nas tjera da neprestano istražujemo, širimo svoje vidike i spoznaje, rastemo kao pojedinci i kao zajednica. Ima li išta što naš život može oplemeniti više od putovanja na mjesta koja smo oduvijek željeli posjetiti? Sa svojim autentičnim vizurama, nadasve bogatim biljnim i životinjskim svijetom te poviješću koja ostavlja bez daha.

Velobrijunska luka

Svoju fotografsku avanturu započinjete već na samom pristanku broda u velobrijunsku luku. Ljeti će vam ovdje pozirati luksuzne jahte i brojni posjetitelji nacionalnog parka, nesvjesni svoje uloge modela za vaše najposebnije fotografije. 

U hladnijem dijelu godine luku imate samo za sebe, poigrajte se različitim motivima, a ideje će same doći.

Egzotični Safari park

Sudeći prema nebrojenim fotografijama posjetitelja Brijuna, Safari park jedno je od omiljenih mjesta za fotografiranje. Posebnost je ovoga mjesta nepredvidivost - njegovi stanovnici nisu uvijek raspoloženi za photoshooting

Upravo u tome skriva se čar, zamislite zebre kako vam nezainteresirano okreću leđa u ključnom trenutku, afričkog noja kako izbjegava kontakt očima ili razdražljivu ljamu. Ponekad će vam uspjeti pridobiti ih na poziranje, a tada se pripremite na nezaboravne kadrove koje ćete s osmijehom na licu pregledavati još godinama kasnije.

Bizantski kastrum

Poput ogromne kamene slagalice, u uvali Madona očekuje vas Bizantski kastrum, nezaobilazni lokalitet za sve obožavatelje arheoloških nalaza. 

Ostatci naselja zbijenog tipa s kućama, postrojenjima za preradu maslina i grožđa, spremištima, radionicama, kovačnicama i krušnim pećima, zasigurno će probuditi vašu fotografsku maštu.

Aromatični mediteranski vrt

Opojne mirise mediteranskog vrta nećete moći zabilježiti na svojim fotografijama, ali zauvijek će vam ostati u sjećanju, posebno onda kada vas na njih podsjete romantične boje najljepših prizora vrta na vašim fotografijama. 

Neovisno o tome u koje doba godine posjetite Nacionalni park, mediteranski vrt očarat će vas svojom ljepotom. Prpošan u proljeće, plodan ljeti, šarmantan ujesen, uspavan zimi, ovaj je vrt vječan izvor inspiracije svakog zaljubljenika u fotografiju.

Raskošna staza vidikovaca

Za dozu austrougarske raskoši na vašim fotografijama pobrinut će se pješačka staza obnovljenih vidikovaca. Najljepši pogledi na otoke i okolno more pružaju se upravo s ovih uzvišenja, a sjajan su prizor i modeli nekih predstavnika šumskog ekosustava. 

Za razliku od nepredvidivih stanovnika Safari parka, oni će vam uvijek spremno pozirati.

Stara dama maslina

Više od 1600 godina naša stara dama svjedoči svim događanjima na otoku. U hladovini njezine bujne krošnje osjeti se osobit mir, kao da nam svojim iskustvom mudro poručuje: “Sve će biti u redu.” 

Fotografije nastale na ovom posebnom mjestu odražavaju harmoniju, možda je upravo to razlog zašto je stara maslina jedna od omiljenih lokacija za fotografiranje mladencima koji su upravo Brijune odabrali za svoj najvažniji dan.

Bajkovita uvala Verige

Uvala Verige mjesto je gdje se u vječnom poljupcu spajaju čarobno plavetnilo mora i harmonično zelenilo kopna. 

Duž ove nestvarno lijepe uvale smještena je raskošna rimska ladanjska vila koja se savršeno uklapa u krajolik. Ovo je idealna lokacija za vaše bajkovite fotografije.

Staza dobrih vibracija

Kao što joj i samo ime govori, ova je staza mjesto gdje će vaše fotografije dobiti posebnu vibru. 

Stazu čine pomno odabrane lokacije u Fažani i na Velikom Brijunu, a osim savršenog mjesta za fotografiranje, na klupicama, ležaljkama i ljuljačkama možete se opustiti i prepustiti osjećajima sreće, ljubavi i slobode. 

Otkrijte čaroliju Brijuna kakvu još niste doživjeli.

Veličanstvena aleja pinija

Kao šećer na kraju, možda i najfotografiranija lokacija u Nacionalnom parku, veličanstvena je aleja pinija. 

Visok 25 metara, ovaj stogodišnji drvored osvojit će vas svojim krošnjama koje pružaju savršenu scenografiju za vaše fotografije. 

Aleja pinija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ne zaustavljajte se na ovome, ohrabrite se i istražujte, pronađite kakvu skrivenu uvalu, posebno stablo ili plahu životinjicu koja će vam dopustiti da je uhvatite objektivom fotoaparata. Preostaje vam još samo rezervirati ulaznice i pripremiti se za najljepše foto trenutke. S nestrpljenjem vas očekujemo!
Kupi ulaznice