Za bezbrižan obilazak otoka

Sve što trebate znati po dolasku na Brijune

Isplanirali ste svoj posjet Nacionalnom parku Brijuni, kupili ulaznice i ukrcali se na brod. Najkorisnije savjete za bezbrižan obilazak otoka pronaći ćete u nastavku ovoga teksta.

Što raditi na otoku?

Jedno je sigurno, dosadno vam neće biti. Obična šetnja ili vožnja biciklom u Nacionalnom se parku mogu pretvoriti u nezaboravnu avanturu. Iskoristite priliku i provezite se otokom turističkim vlakićem uz stručno vodstvo. 

Ljubitelji sporta mogu zaigrati golf ili tenis, a ljeto je savršeno doba godine za istraživanje brijunskih dubina ronjenjem ili kajacima. Posjetitelji gladni znanja mogu posjetiti Kuću za brodice, interpretacijsko-edukacijski centar Nacionalnog parka Brijuni. 

Osim navedenoga, već bogatu ponudu parka upotpunjuju raznolika događanja koja su uvijek dobro posjećena.

Kretanje po otoku

Unajmite bicikl, električni ili automobil i samostalno obiđite otok. U tome će vam pomoći mobilna aplikacija Brijuni Pocket Guide dostupna na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom, ruskom i slovenskom jeziku.

Bicikl je idealan izbor za sve željne aktivnog odmora, dok je električnim automobilom moguće prevoziti četiri do šest osoba, stoga je ovo prijevozno sredstvo najbolji odabir za obitelji s malom djecom. Na ovaj ćete način opušteno upoznati sve zanimljivosti koje skriva Veliki Brijun.

Električni automobil mogu unajmiti i voziti isključivo punoljetne osobe s položenom vozačkom dozvolom, minimalno B kategorije. Vožnja je dozvoljena isključivo po asfaltiranim putovima. Više saznajte na sportu.

Otok možete obići i turističkim vlakićem s pratnjom vodiča. Ovdje saznajte sve o izletu Veliki Brijun.

Što se smije, a što ne smije?

Kako bismo zaštitili bioraznolikost i očuvali arheološke, kulturno-povijesne te geološko-paleontološke lokalitete unutar granica Nacionalnog parka, potrebno je pridržavati se određenih pravila ponašanja. Unaprijed vam zahvaljujemo što ih se pridržavate te time doprinosite očuvanju svih vrijednosti Brijuna. Detaljne upute pronaći ćete u pravilima ponašanja.


Kupanje u Nacionalnom parku Brijuni

Kupanje je u Nacionalnom parku dozvoljeno na za to označenim plažama. Naša preporuka je uvala Saluga gdje možete unajmiti ležaljke i ručnike, a želite li relaksaciju pretvoriti u aktivan odmor, možete to vrlo jednostavno učiniti najmom opreme za stolni tenis ili boćanje.

Ponudu smo obogatili Family zonom s dječjim igralištem.

Mjesta koja morate posjetiti

Cijeli je Nacionalni park bogat mjestima koja vrijedi vidjeti i doživjeti, a više o deset najvažnijih lokacija koje morate posjetiti pročitajte na poveznici.

Gdje odsjesti

Odlučite li u Nacionalnom parku provesti više dana, znajte da su brijunski smještajni kapaciteti drugačiji od svih u kojima ste do sada imali priliku odsjesti. Uvelike sačuvanoga prvotnog izgleda, pružaju posjetiteljima dodir s bogatom brijunskom poviješću, kao i brojne blagodati suvremenoga doba.

Sobe okrenute moru pružaju spektakularan pogled na velobrijunsku luku, Fažanski kanal i istarsko kopno, dok one okrenute parku pružaju pogled na brijunsko zelenilo koje ujutro i uvečer uljepšavaju krda jelena u šetnji. Vi birate, a mi garantiramo da ćete bilo kojim odabirom biti iznimno zadovoljni.

Dostupne termine i cijene smještaja provjerite ovdje.

Gdje se okrijepiti

Nacionalni park Brijuni pruža bogatu ponudu ugostiteljskih objekata - od caffe barova, kavana do restorana s mediteranskom hranom. Nagradite sebe i svoja nepca najfinijim delicijama Mediterana i prepustite se okusima naše kuhinje. Saznajte više o našim ugostiteljskim objektima.

Suvenirnice

Želite li sa sobom ponijeti uspomenu koja će vas zauvijek podsjećati na Brijunsko otočje, posjetite jednu od suvenirnica na otoku i izaberite suvenir koji vam najviše odgovara.

Na Velikom se Brijunu nalaze dvije suvenirnice, jedna je smještena unutar hotela Neptun, dok se druga nalazi u neposrednoj blizini caffe bara Školjka.

Vjerujemo da smo vam svojim savjetima olakšali planiranje posjeta Brijunima, preostaje vam samo rezervirati ulaznice i pripremiti se za najljepše trenutke na jugu prekrasne Istre. S nestrpljenjem vas očekujemo!
Kupi ulaznice