Program kajak ture uz pratnju

Mali Brijun Adventure izlet

Kajak tura uz pratnju nudi nezaboravni doživljaj veslanja kroz zaštićeno morsko područje NP Brijuni.

Opis programa / usluge

Mali Brijun Adventure izlet jedinstvena je prilika za doživljaj netaknute prirode i bogate povijesne baštine otoka Mali Brijun. Uz posebni outdoor experience, kombinirajući veslanje u kajaku uz obalu otoka, ronjenje na dah u zaštićenom morskom području te lagani tracking po otoku uz razgledavanje najveće fortifikacije na Jadranu, Fort Brioni Minor, prvi put može se istražiti jedan od najzanimljivijih otoka brijunskog arhipelaga.

Polazište i povratak s izleta je je otok Veli Brijun, a u cijenu izleta uključen je prijevoz brodom iz Fažane.

Težina izleta: lagana do umjereno teška.


Kajak pratnja / vodič

Program Mali Brijun Adventure izlet provodi se u kontroliranim uvjetima i malim grupama. Tijekom izleta uz grupu vesla i iskusni pratitelj koji gostima daje sve potrebne upute o sigurnom boravku na moru i kopnu,  pravilima ponašanja u NP Brijuni, pruža im informacije o povijesnoj vrijednosti navedenih lokaliteta te o biološkoj raznolikosti životinjskog svijeta pod morem.

Oprema 

Za potrebe izleta na raspolaganju su kajaci dvosjedi (model „sit on top“), vesla, prsluci, nepropusne torbe te maska i disalica za snorkeling. Gostima se preporuča da sa sobom imaju dovoljno pitke vode te ugodnu sportsku odjeću: kratke hlače, majice s kratkim rukavima svjetlije boje, majice od likre, kupaći kostim, lagane tenisice, zatim ručnik i zaštitna sredstva od sunca (šilterica ili šešir, sunčane naočale, krema za sunčanje). 

 

Djeca

Djeca od 4 do 14 godina moraju biti u pratnji roditelja i/ili odrasle osobe i obavezno biti sposobna plivati ili održavati se na vodi.

Djeca od 4 do 10 godina koja ne mogu veslati, mogu zajedno s roditeljima sjediti u kajaku (prilagođeno mjesto) te ići kao pratnja.

Djeca od 10 do 14 godina koja mogu i znaju veslati, zauzimaju normalno sjedeće (veslajuće) mjesto u kajaku.

Osnovne informacije

Mjesto polaska/dolaska ture: Golf Club House na otoku Veli Brijun.

Program se odvija: ponedjeljkom, srijedom i petkom, ostalim danima na upit. 

Trajanje obilaska: ovisno o uvjetima na moru tura traje od 3.30 h do 4 sata.


Cjenik

Cjenik 2024.

*U cijenu je uključena ulaznica za dva otoka NP Brijuni: Mali Brijun i Veli Brijun, prijevoz brodom iz Fažane do otoka Veli Brijun, transport od pristaništa broda do početne točke izleta, cjelokupna kajak oprema (kajaci, vesla, sjedala, prsluci, nepropusna torba, maska i disalica) te vodič.


Rezervacija i kupovina ulaznica:

Obilazak je moguć jedino uz prethodnu rezervaciju termina najkasnije 24 sata prije i kupovine ulaznica na sljedećim lokacijama:

  • Poslovnica NP Brijuni, Brionska 10, Fažana
  • Recepcija hotela Neptun na otoku Veli Brijun
  • Sport na otoku Veli Brijun

Otkazivanje izleta moguće je uz najavu minimalno 24 sata prije dogovorenog termina, na istu adresu za rezervacije.

Info: M: 099 454 94 10; E: gaia.adventure.istria@gmail.com