Netaknuta ljepota prekrasnih otoka Jadrana

Nacionalni park Brijuni

Otočna pustinja pretvorena u raj

Istražite Brijune

Savršen izbor za romantično putovanje

Svako mjesto može biti romantično ako ste pokraj prave osobe, a na popisu destinacija koje želite obići sa svojom boljom polovicom moraju se naći Brijuni. Čarobno i romantično otočje budi uspavane osjećaje i pruža odmor iz snova. Uz naš vodič provjerite zašto.

Saznajte više

Ugroze koje prijete prirodi

Znate li da svake godine umire oko 100 000 morskih sisavaca jer se zapletu ili uguše ostatcima plastike? Znate li da svaka treća morska kornjača u Jadranu ima u svojem probavilu ostatke plastike?

Saznajte više
Predahnite od užurbane svakodnevnice

Izleti na Brijune

Servisne informacije

Priča o raju

Stvoritelj je dio Zemlje naumio oblikovati prema slici Raja. Tako je nastala Istra, nalik vrtu obraslom predivnim drvećem i prostranim livadama, koji oplakuje plavo more i poziva ljude sretnom životu.

No ljubomorni vrag uništio je njegovo djelo razrezavši vreću u kojoj je anđeo nosio ostatke neiskorištenog kamenja, te se tisuće kamenih stijena prosulo po istarskoj zemlji, zemlji kontrasta, u isto vrijeme pitomoj i surovoj, plodnoj i škrtoj, sunčanoj i oblačnoj.

Rastuženi anđeli su prikupili djeliće Raja preostale među rasutim kamenjem i zaštitili ih morskim valovima. Tako su nastali Brijuni.

Najljepše uspomene započinju upravo ovdje

Smještaj na Brijunima

#npbrijuni
#lovebrijuni

Pripovijedamo vam našu priču o rajskom otočju

Najzanimljivije priče ispričane kroz oko objektiva fotoaparata. Jedna fotografija vrijedi 1000 riječi, zar ne?