Netaknuta ljepota prekrasnih otoka Jadrana

Nacionalni park Brijuni

Otočna pustinja pretvorena u raj

Istražite Brijune

10 mjesta na Brijunima koja morate posjetiti

Za sve putoljupce čiju želju za avanturom pusto lješkarenje na osunčanim plažama ne može zadovoljiti, igra između Majke Prirode i vremena stvorila je Brijune. Tko ne bi posjetio rajsko otočje gdje se prožimaju blagodati suvremenoga doba s davnom prošlošću?

Saznajte više

Kuća za brodice

Pretvorimo bogatu povijest Brijuna u suvremenu avanturu koja će vas uvesti u svijet što ga je stvorio veliki vizionar Paul Kupelwieser – veličanstvena Kuća za brodice zaokupit će vašu pažnju i sva vaša osjetila! Smještena na samome ulazu u luku Veliki Brijun, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Saznajte više
Predahnite od užurbane svakodnevnice

Izleti na Brijune

Servisne informacije

Priča o raju

Stvoritelj je dio Zemlje naumio oblikovati prema slici Raja. Tako je nastala Istra, nalik vrtu obraslom predivnim drvećem i prostranim livadama, koji oplakuje plavo more i poziva ljude sretnom životu.

No ljubomorni vrag uništio je njegovo djelo razrezavši vreću u kojoj je anđeo nosio ostatke neiskorištenog kamenja, te se tisuće kamenih stijena prosulo po istarskoj zemlji, zemlji kontrasta, u isto vrijeme pitomoj i surovoj, plodnoj i škrtoj, sunčanoj i oblačnoj.

Rastuženi anđeli su prikupili djeliće Raja preostale među rasutim kamenjem i zaštitili ih morskim valovima. Tako su nastali Brijuni.

Najljepše uspomene započinju upravo ovdje

Smještaj na Brijunima