Prostrani akvatorij, čisto more, razvedena obala

Nautika

Brijunsko otočje pravi je mali raj za nautičare. Razvedenost obale, pogodna mikroklima i povoljan geografski položaj pružaju nautičarima odmor za dušu i tijelo, a ovi su idealni uvjeti razlog zbog kojega Brijuni svake godine bivaju sve poželjnija i posjećenija destinacija.
Rezerviraj
Odmor za dušu i tijelo

Mali raj za nautičare

Bogata ponuda na raspolaganju

Brijunsko je otočje osim izuzetne bioraznolikosti bogato kulturno-povijesnom i geopaleontološkom baštinom te pruža pregršt aktivnosti za dulji boravak nautičara. 

Većina nautičara ostaje na otočju i po nekoliko dana odmarajući se i uživajući u bogatoj ponudi koju imaju na raspolaganju.

Očaravajuća mediteranska kuhinja, delicije od pomno biranih sastojaka priremljene  s ljubavlju samo su jedan od razloga njihova zadržavanja u brijunskom akvatoriju. Sve navedeno u potpunosti će zadovoljiti potrebe i onih najzahtjevnijih.

Osoblje koje čini vaš boravak ugodnim

Po dolasku na otok za posjetitelje će se pobrinuti osoblje nacionalnoga parka koje će učiniti sve kako bi njihov boravak protekao ugodno te u skladu s individualnim željama i potrebama. 

Pomoći će im organizirati izlet električnim automobilima ili biciklima, partiju golfa ili tenisa, gala ručak ili večeru na posebnim lokalitetima, uz zalazak sunca ili svjetlo baklji.

Naša bogata ponuda i uvijek ljubazno osoblje osigurat će odmor kakav zaista zaslužujete!

Čisto more, razvedena obala te nenadmašan doživljaj

Lokacije za nautički turizam na Brijunima

Luka Veli Brijun

Luka Veli Brijun pruža sigurno mjesto za sve nautičare pa je tako u luku moguće uploviti brodom duljine do 55 metara. Za veće brodove osigurana je bova te je omogućeno sidrenje u samome Fažanskom kanalu. 

Nautičari mogu koristiti usluge 24 sata od privezivanja i prijave u luku. Svaki nautičar pri uplovljavanju dobiva upute za nacionalni park, priključke za struju i vodu te mogućnost korištenja tuševa i toaleta.

Cjenik nautičkih usluga 2024.

Ponuda 2024.
Nautički turizam na Brijunskome otočju obilježavaju prirodni resursi prostranoga akvatorija, čisto more, razvedena obala te nenadmašan doživljaj bogate kulturno-povijesne baštine. Planirajte svoju sljedeću avanturu upravo kod nas i istražite Brijune kao nautičku destinaciju.

Informacije

 • Plovidba u akvatoriju Nacionalnog parka Brijuni dozvoljena je isključivo u svrhu uplovljavanja i priveza u luci Veliki Brijun te sidrenja u zoni dopuštenog sidrišta ispred luke Veliki Brijun.
 • Kontakti mornara u luci Velikog Brijuna su:
 • Radio kontakt, VHS kanal 9
 • Telefonski kontakt +385(0)98 490 793
 • Kontakt recepcije Neptun:
 • +385(0)52 525 861: 525 862
 • +385(0)99 468 6376
 • Posjetitelji – nautičari kod priveza u luci Veliki Brijun obvezni su se prijaviti na recepciji hotela Neptun, a za plovila bez crew liste obveza je popuniti interni obrazac popisa posade i putnika.
 • Ulaznica i boravak plovila vrijedi od datuma ulaska plovila u NP Brijuni do sljedećeg dana do 14:00 h. Struja i voda uračunati su u cijenu. WC i tuš predviđeni za goste nautičare nalaze se u prizemlju objekta Karmen.
 • Cijena priveza pokriva mogućnost boravka na Velikom Brijunu. 
 • Za svaku osobu – putnika na plovilu koji prelazi naznačeni broja putnika koji je uključen u cijenu ulaza plovila, naplatit će se ulaznica prema važećem cjeniku Ustanove.
 • Cijene ulaza i boravka plovila za katamaranski tip plovila uvećava se za 100%.

Kontakt:

Info e-mail : nautika@np-brijuni.hr

Info T 00385 (0)52 525 914