Radionice sa smještajem na Malom Brijunu 2024.

Termin održavanja: 14. travnja -30. travnja

  • Cijena edukativnog paketa sa smještajem iznosi 167 EUR / 1.258,26 HRK po osobi

  • Cijena uključuje: dva noćenja u hostelu San Niccolo,
  • doručak, ručak i večeru
  • edukativne radionice u prirodi pod vodstvom Stručne službe NP Brijuni
  • turističku pristojbu

Rezervacije se primaju za grupe od minimalno 20 osoba.

Informacije: T+385 (0)52 525 807 E prodaja@np-brijuni.hr

Kontakt:T+385 (0)52 525 807 E prodaja@np-brijuni.hr

Hostel San Niccolò

Objekti hostela San Niccolò nalaze se u nekadašnjim austrougarskim vojnim kućicama kojima je sačuvan izvorni izgled. Smještaj, namijenjen prvenstveno grupama, u neposrednoj je blizini mora. Objekti su hostelskog tipa, opremljeni krevetima na kat i zajedničkim kupaonicama. Sve kupaonice opremljene su tuš kabinama. U svim objektima hostela nalaze se i klima uređaji te wi-fi.

Objekti su obnovljeni 2021. godine sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz projekt "Novo ruho Brijuna".

Ukupni smještajni kapacitet u svim objektima je 49 osoba.

Objekt Salvie sastoji se od 2 sobe za 3 osobe te 4 sobe za 2 osobe. Svaka soba opremljena je kupaonicom.

Objekt Sabbion ima jednu sobu za 4 osobe s kupaonicom, 4 sobe za 3 osobe sa zajedničkom kupaonicom te 2 sobe za 2 osobe sa zajedničkom kupaonicom.

Objekt Stretto ima jednu sobu za 4 osobe i jednu sobu za 3 osobe sa zajedničkom kupaonicom.

Objekt Punta Grosso ima sobu za 5 osoba i sobu za 3 osobe sa zajedničkom kupaonicom.

Rezervacije se primaju za grupe od minimalno 20 osoba.

Teme radionica

Radionica na Velom Brijunu:

Nacionalni park Brijuni

Sudionici će uz stručno vodstvo edukatora NP Brijuni tijekom ove radionice naučiti što znači upravljati zaštićenim područjem, pobliže se upoznati s pravilima ponašanjima i zakonima u nacionalnom parku te njihovom svrhom. Radionica se odvija na otoku Veli Brijun. Pritom će posjetiti neke od atrakcija otoka kao što su Safari park, Stara maslina, Mediteranski vrt, uvala Verige itd.

- Radionice na Malom Brijunu:

Svijet biljaka

Radionica se fokusira na prepoznavanje mediteranskih biljnih vrsta, upotrebu ključa za identifikaciju biljaka i razumijevanje prilagodbi mediteranskih biljaka. Cilj je potaknuti sudionike da istražuju prirodu koristeći svoja osjetila i stvaraju pozitivna iskustva u prirodnom okruženju.

Cilj radionice je potaknuti zanimanje za istraživanjem prirode svim osjetilima te nadahnuti sudionike pozitivnim iskustvom prirodnog okruženja. Sudionici će naučiti prepoznavati tipične mediteranske biljne vrste, naučit će se koristiti ključem za određivanje biljaka i upoznati se s prilagodbama mediteranskih biljaka.

Čaroban svijet kukaca

Sudionici će se upoznati s osnovama kukaca i drugih člankonožaca kroz terenska predavanja. Radionica se usredotočuje na upoznavanje s raznovrsnim vrstama kukaca, alatima za njihovo istraživanje te posebno na oprašivače i njihovu važnost za ekosustav. Kroz terensko predavanje sudionici se upoznaju s osnovnim značajkama kukaca i ostalih člankonožaca te saznaju mnoge zanimljivosti o njima. Upoznaju se i s priborom za istraživanje kukaca – mrežicom za lov, terenskom lupom i ključem za određivanje vrsta kukaca. Drugi dio radionice usredotočen je na kukce oprašivače i njihov značaj za sav živi svijet.

Ptice

Radionica ima za cilj educirati sudionike o raznolikosti ptica, njihovoj važnosti za ekosustav i omogućiti im direktan doživljaj ptica u prirodnom okruženju. Sudionici će koristiti pribor poput ključeva za identifikaciju, dalekozora i fotoaparata kako bi prepoznali različite ptice.

Cilj radionice je upoznati sudionike sa svijetom ptica, raznolikosti vrsta, zanimljivostima i njihovoj važnosti za ekosustav te proširenjem znanja uz direktni doživljaj ptica na terenu potaknuti osjećaj razumijevanja i odgovornosti prema svijetu koji ih okružuje. Korištenjem ključa za određivanje vrsta, dalekozora i fotoaparata, sudionici će naučiti prepoznavati neke od najčešćih vrsta ptica.


Morska obala

Radionica se usredotočuje na bogatstvo života duž morske obale. Sudionici će naučiti o prilagodbama morskog života, razmišljati o uzročno-posljedičnim vezama u ekosustavu te prepoznati uobičajene morske vrste i njihove ugroze.

Cilj radionice je upoznati sudionike s bogatstvom živog svijeta na morskoj obali, na temelju učenja o prilagodbama potaknuti na razmišljanje, zaključivanje i shvaćanje uzročno-posljedičnih veza prirode i okoliša. Također, naučit će prepoznavati neke od najčešćih vrsta koje žive i rastu na našim obalama te ugrozama koje prijete njihovom opstanku.

Podmorski svijet

Radionica se bavi raznolikošću morskog života, posebno riba, i njihovoj ulozi u ekosustavu. Sudionici će se upoznati s različitim vrstama riba i shvatiti utjecaj neodgovornog ponašanja na prirodu.

Cilj radionice je upoznati sudionike sa značajkama skupina koje žive u moru, raznolikosti vrsta, zanimljivostima i njihovoj važnosti za ekosustav te proširenjem znanja potaknuti osjećaj odgovornosti prema svijetu koji ih okružuje. Sudionici će naučiti prepoznavati neke od najčešćih vrsta riba i upoznati se s utjecajem neodgovornog i neodrživog načina života na prirodu.

Kontakt:T+385 (0)52 525 807 E prodaja@np-brijuni.hr