Prostor za opuštanje i pozitivne misli

Staza dobrih vibracija

Sjednite, opustite se i prepustite osjećajima sreće, ljubavi i slobode. Otkrijte čaroliju Brijuna kakvu još niste doživjeli.
Promišljanje o ljepoti, vedrini i ljubavi

Čarobne postaje namijenjene relaksaciji

Staza dobrih vibracija pješačka je i biciklistička staza za samostalno razgledavanje čarobnih postaja namijenjenih relaksaciji, promišljanju o ljepoti, vedrini i ljubavi s ciljem odmicanja od stresne svakodnevice.

Osam pomno odabranih lokacija

Stazu čini osam pomno odabranih lokacija, tri u Fažani i pet na Velikom Brijunu. Na njima su postavljene umjetničke klupe, ležaljke, ljuljačke, info ploče koje otkrivaju posebnosti lokaliteta te zvukove prirode, glazba klavira i klapske pjesme koja upotpunjuje trenutak.

Fažanske lokacije mogu se razgledati u svako doba, bez najave i naplate. Za Nacionalni park Brijuni potrebna je prethodna najava i plaćanje ulaznice.

Staza je zahtjevnija za pješake, dok vožnja biciklom ne predstavlja težak pothvat.

Osjećaji sreće, ispunjenosti, ljubavi i slobode

Fažana

Priče s Ferala

Duž fažanskoga lukobrana elegantno šeće. Protegnuvši se lijeno, pozdravlja sunce na zalasku, topli kamen, miris soli, osunčane mreže i žagor galebova… I u smiraj dana, uz klapsku pjesmu, poziva na odmor misli s panoramom Fažane na dlanu! (Mačka)

Srednjovjekovni dragulj u tišini maslinika

U tišini maslinika, srednjovjekovna crkvica svetoga Elizeja poziva na sanjarenje uz preludij klavira i akorde gitare.

Na spoju izvora i mora

Nad vodom se vide kako lete vretenca i galebovi. U proljeće moguće je sresti poneku žabu i bezopasnu bjeloušku. I dok vodomar s grana budno osmatra ribe u vodi, zbog mnoštva kukaca u večernjim satima vidimo šišmiše u lovu.
 

Otkrijte čaroliju kakvu još niste doživjeli

Veliki Brijun

Safari park

Doživite Safari park iz drugačije perspektive i zavrtite energiju na klupi s pogledom od 360°. Uživajte okruženi morem s jedne strane i životinjama s druge. 

Šuma 

Osluhnite tišinu i prepustite se šumskim notama: čarobnom ptičjem pjevu i šuštanju lišća u krošnjama stoljetnih stabala. 

Bazilika Sv. Marije

Osjetite duh daleke prošlosti. Uživajte u pogledu na jedan od najfascinantnijih arheoloških lokaliteta koji je pružao mir i utočište davnim bizantskim kamenoklesarima i srednjovjekovnim templarima. 

Uvala Dobrika 

Zaljuljajte se između mora i neba. Neka vam prostranstvo plavetnila i brijunskih otočića oduzme dah. 

Vidikovac 

Osjetite energiju vremena Kupelwieserovih Brijuna na stoljetnom vidikovcu jedinstvene konstrukcije. Osjetite mir i sačuvajte sjećanje na očaravajući vidik. Mjesta koje se ne mogu opisati riječima, već se trebaju doživjeti. Mjesta tako čarobna, a stvarna, čiju ljepotu svatko drugačije doživljava.

Sjednite, opustite se i prepustite divnim osjećajima sreće, ispunjenosti, ljubavi i slobode. Otkrijte čaroliju Brijuna kakvu još niste doživjeli.
Kupi ulaznice