Aktivnosti parka

24.8.2023.

Noć šišmiša 1. rujna 2023.

Došlo je i ove godine vrijeme kada zajedno proučavamo šišmiše! U petak, 1.rujna 2023. u 17:00 sati, održava se manifestacija koja se već dugi niz godina obilježava na Brijunima - Noć šišmiša.

Manifestacija je namijenjena prvenstveno obiteljima s djecom, ali i svim zaljubljenicima u prirodu. Šišmiši su jedna od najugroženijih skupina životinja, primarno zbog ljudskih aktivnosti, zbog kojih ne pronalaze pogodno mjesto za život i podizanje mladih. Iako često pogrešno percipirane u javnosti, šišmiši su veoma korisne i prirodi važne životinje.

U Nacionalnom parku Brijuni živi 18 vrsta šišmiša. Ovo je iznimno velika brojka, obzirom da toliki broj vrsta pronalazimo u čitavoj Velikoj Britaniji. Uz to, Brijuni su područje gdje najveći europski šišmiš, Veliki večernjak, provodi vrijeme kroz čitavu godinu te se pretpostavlja da tu nesmetano podiže svoje mlade.

Ovom manifestacijom želimo educirati javnost i podići svijest o potrebi zaštite šišmišs te važnosti koju zaštićena područja imaju u tome. Pridružite nam se na zabavno-edukativnom programu u središnjem dijelu Velikog Brijuna!

Predavanja, kreativne radionice, poučne igre, priče za djecu i dugo očekivana potraga za šišmišima, u suradnji s udrugom Tragus, samo su dio bogatog programa.

Prodaja ulaznica (8 EUR / 60,28 HRK - odrasli i djeca starija od 7 godina, djeca do 7 godina gratis) bit će moguća isključivo na webshopu Nacionalnog parka Brijuni. 

Broj ulaznica je ograničen. Prodaja kreće u petak, 1. rujna od 08:00 sati isključivo na web shopu: https://shop.np-brijuni.hr/hr/ulaznice?trip=veli_brijun.

Program traje od 17:00 do 21:00 sat.

Brod polazi iz Fažane za Veliki Brijun u 17:00, 18:00 i 19:00 sati.

Povratak za Fažanu (sa Brijuna) predviđen je brodskom linijom u 19:30, 20:30, 21:00 i 21:30 sati.

(Foto: Nataša Sundara)