Aktivnosti parka

3.12.2020.

Jesenski zoo-menu na Brijunima

Jesen je, što znači da na raspolaganju imamo novu paletu zdravih i ukusnih namirnica koje možemo ponuditi našim životinjama. Svi volimo jesti svježe i sezonsko, trudimo se isto tako to ponuditi našim životinjama. Stoga smo uveli jesenski jelovnik za slonicu Lanku, kakadua Kokija, aru Klo te pjevajuće papige.

Nisu samo ljudi ti koji vole raznovrsnost u prehrani. Za životinje je vrlo važno rotirati namirnice jer na taj način zatvaramo krug unosa svih hranjivih vrijednosti koje su potrebne za zadovoljavanje osnovnih hranidbenih potreba. Uz to, rotiranjem namirnica životinjama pružamo veće zadovoljstvo odnosno obogaćujemo im svakodnevni život na način da razbijamo rutinu i monotoniju.

U novom, jesenskom jelovniku, našlo se podosta novih namirnica. Lanka će osim redovite hrane kao što su jabuke, banane, kupus i salata uživati i u sočnim mandarinama s Vange, domaćim bundevama, butternut tikvama, svježem kelju i brijunskim divljim kruškama.

Naše ptice će tijekom jeseni, uz redovite porcije mrkve, jabuke, banane i raznih sjemenki, jesti nar, ciklu i mandarine, a da bi im perje bilo još žarkije boje, dobivaju dehidrirane rajčice te divlji šipak.

Dolaskom novog godišnjeg doba dolazi i novi jelovnik.

Autorice teksta i fotografija/video materijala: Ivana Batel i Leonarda Hrvanović