Aktivnosti parka

25.8.2022.

Brijunske šišmišarije – obilježavanje Međunarodne noći šišmiša U IZMIJENJENOM TERMINU - 2. rujna

Ove se godine u svijetu obilježava 26. Međunarodna noć šišmiša. Nacionalni park Brijuni i ove se godine s ponosom i veseljem pridružuje uz bogat edukativni i zabavni sadržaj za cijelu obitelj. Zbog nepovoljne vremenske prognoze IZMIJENJENI TERMIN Brijunskih šišmišarija je u PETAK, 2. rujna 2022. u večernjim satima. Dođite i saznajte sve o ovim malim letećim sisavcima koji su zbog ljudskih aktivnosti sve ugroženiji. 
Pridružite nam se na Velikom Brijunu uz kreativne radionice, zabavne i edukativne igre i priču za najmlađe naučite kako šišmiši žive, što vole jesti, kako se glasaju i zašto su im važna osjetila sluha i njuha. Istraživači iz Udruge Tragus, koji već 12 godina prate brijunske šišmiše, ispričat će vam zašto šišmiši vole Brijune i kako to da na jednom tako malom području obitava jednak broj vrsta kao na području cijele Velike Britanije.

U sumrak kreće potraga za šišmišima uz pomoć bat-detektora koju će voditi članovi Udruge za zaštitu šišmiša Tragus.

Program traje od 18:00 do 21:00 sat.

Brod polazi iz Fažane za Veliki Brijun u 18:00 i 19:00 sati.

Povratak za Fažanu predviđen je brodskom linijom u 21:00 sat.

Prodaja ulaznica (50 kn odrasli i djeca starija od 7 godina, djeca do 7 godina gratis) u izletničkoj poslovnici NP Brijuni u Fažani (Brionska 10). Broj ulaznica je ograničen, a prodaja kreće u petak, 2. rujna od 16:00 sati.

PROGRAM:

18:00 – 21:00

  • Kreativni kutak
  • Edukativan kutak
  • Edukativne igre

19:00 i 20:00

  • Priča za djecu

19:30 i 20:10

  • Potraga za šišmišima uz pomoć bat-detektora (prijave na info punktu prilikom dolaska )

U slučaju lošeg vremena program se otkazuje. Za više detalja i informacija, pratite nas na web stranici i društvenim mrežama.

(Foto: Nataša Sundara)