Aktivnosti parka

11.3.2021.

17.- 18. travnja- Dani dinosaura

Program namijenjen prvenstveno obiteljima s djecom, ali i svim ostalima koje zanima geologija i paleontologija. Predavanja, edukativne priče za djecu, kreativne radionice, igre i obilazak paleontoloških lokaliteta organizirat će Stručna služba NP Brijuni.

Tijekom vikenda, 17. i 18. travnja, u Nacionalnom parku Brijuni održat će se edukativno-zabavna manifestacija Dani dinosaura. Za sve dinosauroljupce, male i velike, pripremili smo program na temu dinosaura te paleontoloških vrijednosti Nacionalnog parka Brijuni i okolnog područja. Program se realizira uz stručno vodstvo, panoramskim vlakom i pješice (zbog duljeg pješačenja, potrebna je adekvatna obuća).

Prvi lokalitet koji se obilazi je Rt Barban u blizini Safari parka na kojem se nalazi skulptura jednog od dinosaura koji su prije više od 100 milijuna godina šetali Brijunima. Posjetitelji će naučiti kako nastaju otisci, kako se očuvaju i što nam sve mogu ispričati o dinosauru koji ih je ostavio.

Drugi lokalitet nalazi se na poluotoku Zelenikovac i u sklopu je poučne staze.

Polazak broda iz Fažane je u 14:30 sati. Povratak s otoka prema plovidbenom redu.

Broj ulaznica ograničen je u skladu s epidemiološkim mjerama.

Cijena ulaznice:

Odrasli

90,00 kn

Djeca 7-18 godina

60,00 kn

Djeca do 7 godina

besplatno

Zbog ograničenog broja ulaznica obavezna je rezervacija na mail adresu izleti@np-brijuni.hr ili u poslovnici NP Brijuni (Brionska 10, Fažana).

Radno vrijeme poslovnice 08:00 -19:00 sati.

(foto: Augustin Ravnić)