Novosti

29.3.2021.

Volonterska akcija čišćenja u Nacionalnom parku Brijuni

U nedjelju, 28. ožujka u Nacionalnom parku Brijuni, na Velikom Brijunu održana je cjelodnevna, tradicionalna volonterska akcija čišćenja plaža od naplavina iz mora. U akciji su, osim djelatnika Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, sudjelovali djelatnici institucija koje upravljaju područjima na otoku Veliki Brijun: Državnih nekretnina te Ministarstva obrane Republike Hrvatske Počasno-zaštitne bojne. Akciji čišćenja, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, pridružili su se građani te predstavnici udruga iz Pule i okolice, kao i sam ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni dr. sc. Marno Milotić. Dočekao je sudionike akcije te im, nakon pozdravnih riječi i zahvale, objasnio razmještaj grupa na karti Velikog Brijuna. Svi sudionici su razvrstani u manje skupine i strateški su raspoređeni po plažama duž čitavog otoka Veliki Brijun. Sav prikupljeni otpad prije odvoženja sortiran je na licu mjesta, te će biti pravilno zbrinut sukladno propisima o zbrinjavanju otpada.

Organizator akcije, Javna ustanova Nacionalni park Brijuni, sudionicima je osigurala topli obrok, potrebnu zaštitnu opremu, vreće za prikupljanje plastične i papirnate ambalaže, kao i radne strojeve te prikolice potrebne za odvoz otpada.

„Javna ustanova Nacionalni park Brijuni ovom se prigodom zahvaljuje svim sudionicima akcije koji su uvelike pomogli da park prije Uskršnjih blagdana dobije svoj puni sjaj“, kaže ravnatelj Marno Milotić.