Novosti

4.10.2021.

U Nacionalnom parku Brijuni obilježen Svjetski dan turizma uz održavanje Brijunskog sportskog vikenda

Proteklog vikenda, 2. i 3. listopada, na otoku Veliki Brijun održala se Sportsko-rekreativna manifestacija Brijunski sportski vikend 2021.

Manifestacija je bila namijenjena svim domaćim i inozemnim posjetiteljima, bez obzira na dob i tjelesnu pripremljenost, koji su se, uz bogati ponuđeni program, mogli okušati u jednoj ili više ponuđenih aktivnosti: vožnji biciklom, početnoj školi golfa, jogi, školi trčanja, pješačenju ili pak maloj školi sporta. Sve sportsko-rekreativne aktivnosti održale su se na otoku Veliki Brijun, s početnom točkom u glavnoj luci, na Trgu prijateljstva. Aktivnosti su se provodile na više lokacija: na livadi kod Stare masline te kod Aleje pinija, u uvali Verige te na asfaltiranim i šumskim putovima otoka.

Interesantno je spomenuti kako otok Veliki Brijun ima dugu sportsko-rekreativnu povijest koju bilježi još od 1906. godine, kada se počinje igrati tenis, potom slijede konjički sportovi i polo natjecanja, dok se 1922. godine otvara tada najveće golf igralište u Europi.

Stoga, uz obilježavanje Europskog tjedna sporta, želja Nacionalnog parka Brijuni bila je i predstaviti povijesno nasljeđe te sadašnju i buduću ponudu.

Ovim putem, JU NP Brijuni zahvaljuje svim volonterima, sudionicima, Turističkoj zajednici Grada Pule i Decathlonu na podršci u provedbi ovog hvalevrijednog projekta.

Fotografije: Nataša Sundara