Novosti

24.10.2023.

Poziv za prijavu na program stipendija radi poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu

Javna ustanova Nacionalni park Brijuni uključila se u projekt Ministarstva turizma i sporta kojim učenici srednjih škola i studenti koji se školuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu imaju priliku tijekom školovanja steći dodatno znanje i iskustvo, a pritom i zaraditi.

Kroz praksu u objektima Ustanove na jedinstvenoj lokaciji, 5 učenika odnosno studenata dobit će priliku usavršavati svoje vještine tijekom školovanja i osigurati si radno mjesto po završetku istog.

U sklopu „Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije“ Ministarstva turizma i sporta, Javna ustanova Nacionalni park Brijuni dodijeliti će stipendiju učenicima srednje škole koji se školuju za zanimanje kuhar i konobar, te studentima koji su polaznici studijskih programa iz područja turizma, kulture i turizma, turizma i razvoja.

Predviđeni broj stipendista je 5 učenika od drugog razreda škole nadalje, odnosno studenata.

Sa zainteresiranim učenicima odnosno studentima koji ispunjavaju uvjete sukladno gore navedenom Programu Ministarstva, biti će sklopljen ugovor o stipendiranju kojim će se detaljno precizirati obveze Ustanove i učenika/studenta stipendista.

Prijave se zaprimaju do 06. studenog 2023. godine na e-mail: kadrovska@np-brijuni.hr .

U prijavi je potrebno naznačiti osobne podatke: ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, kontakt – broj telefona i e-mail, a uz prijavu priložiti životopis i potvrdu o statusu učenika/studenta s naznakom upisanog razreda škole odnosno godine studija.

Uvjete programa, prava i obveze stipendista svi zainteresirani mogu detaljnije pogledati na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta:

https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/t-u-r-i-z-a-m/22181

Uvjeti stipendiranja i stručne prakse, te međusobne obveze Ustanove i stipendista, bit će detaljnije utvrđene Ugovorom.

Zainteresirani učenici i studenti mogu zatražiti više informacija, kao i poslati prijavu, na e-mail: kadrovska@np-brijuni.hr , s napomenom „Program Stipendije“.

Poziv za prijavu na program stipendija radi poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu - otvoren do 06.11.2023.g.pdf