Novosti

19.5.2019.

Povodom Međunarodnog dana muzeja Paul Kupelwieser iznenadio goste Brijuna

U subotu, 18. svibnja, 2019. godine, povodom Međunarodnog dana muzeja, Paul Kupelwieser i njegovi suradnici iznenadili su posjetitelje Brijuna te ih poveli u nesvakidašnju šetnju u kojoj su mogli uživati ljubitelji kulturno-povijesne baštine ovog otočja.

Današnjom je predstavom Istra Inspirita obilježen nastavak uspješne suradnje s Nacionalnim parkom Brijuni u obliku oživljavanja bogate povijesne i kulturne baštine otočja, točnije djela povijesti Brijuna koji se veže uz 1893. godinu kad je Paul Kupelwieser kupio zapušteno i malarično brijunsko otočje te ga zajedno sa svojim suradnicima pretvorio u pravi biser Mediterana. Posjetitelji su imali prilike upoznati Paula Kupelwiesera, Mariju Lenz, Alojza Čufara te Roberta Kocha, a kroz cijelu predstavu u maniri living history-a ispreplitale su se brojne reference na to doba povijesti te se dočaralo kako su tada živjeli članovi aristokracije, ali i domaći puk, kroz izvedbu vesele Marije iz Vodnjana.

Uz druženje s posebnim gostima, jučer se Brijune, u popodnevnim satima, moglo posjetiti po promotivoj cijeni od 40,00 kuna.