Novosti

16.7.2019.

Polaznici Ljetne škole Domovina posjetili Brijune

Nacionalni park Brijune posjetili su danas polaznici Ljetne škole Domovina („Domovina Birthright Program“).

Ljetna škola Domovina projekt je suradnje Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske s Udruženjem hrvatsko –američkih stručnjaka. Na iskustvenom putovanju diljem Lijepe Naše sudjeluje 33 polaznika iz Argentine, Australije, Južne Afrike, Kanade, Perua i Sjedinjenih Američkih Država, na kojem će upoznati zemlju svojih predaka, njenu kulturu, povijest, običaje i njezinu budućnost – svoje vršnjake iz Republike Hrvatske. Polaznici Ljetne škole Domovina zajednički otkrivaju hrvatske ljepote od Iloka do Čilipa, bogatu hrvatsku kulturu, sveučilišnu tradiciju, ali i suvremene izazove pred kojima se zemlja nalazi.

U Nacionalnom parku Brijuni pozdravio ih je dr.sc Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike te ravnatelj Ustanove dr.sc. Marno Milotić. Gđa. Lena Puhar O'grady predstavila je trenutne aktivnosti u parku, a europske projekte koji su u tijeku, voditeljica Službe za pripremu i provedbu projekata u Nacionalnom parku Brijuni, Maša Mihelić. „Radni dio“ posjete završio je izlaganjem prof. Dr.sc. Dubravka Sinčić, voditeljica Radne skupine Predsjednice RH za razvoj identiteta i brenda RH.

Drugi dio boravka rezerviran je za obilazak otočja te slobodno vrijeme za upoznavanje i istraživanje prirodnih ljepota i znamenitosti Brijuna.