Novosti

15.4.2019.

Održani Dani dinosaura na Brijunima

U Nacionalnom parku Brijuni, proteklog se vikenda održala edukativno-zabavna manifestacija Dani dinosaura tijekom koje su posjetitelji imali priliku posjetiti otok Veliki Brijun po pristupačnim cijenama.

Kako bi se promovirala bogata geološko-paleontološka baština Nacionalnog parka Brijuni, program se odvijao na nekoliko lokacija s različitim organiziranim aktivnostima. Djeca i roditelji su o dinosaurima doznali kroz raznovrsne tematske edukativno-kreativne radionice, poučne igre, stručna predavanja, prezentacije i priče prilagođene djeci. Kreativno-zabavni dio programa uključivao je izradu otisaka od glinamola, crtanje, bojanje, face-painting, igre iskopavanja fosila u pješčaniku i ostavljanje otisaka stopala dinosaura u pijesku. Najmlađe je ove godine ponajviše oduševio i neočekivani gost – brijunska maskota u obliku dinosaura.

Dani dinosaura su ove godine privukli oko 600 posjetitelja koji su, uz navedeni program, imali priliku posjetiti i druge kulturno-povijesne lokalitete te uživati u netaknutoj prirodi Nacionlanog parka Brijuni.