Novosti

9.6.2022.

NP Brijuni u kampanji "Poslušaj glas prirode"

Na Svjetski dan mora i oceana, koji se obilježava 8. lipnja, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u Splitu na Prokurativama predstavljalo je nacionalnu kampanju „Poslušaj glas prirode“ koja se provodi u sklopu projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“. Split je prvi grad u Republici Hrvatskoj u kojem se kampanja predstavljala a cijeli projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.
Nacionalna kampanja ''Poslušaj glas prirode'' upoznaje javnost s bitnim činjenicama o očuvanju prirode te važnosti povezanosti čovjeka i prirode za zajedničku budućnost. Cilj kampanje je dodatno motivirati stanovnike Hrvatske da preispitaju vlastite stavove i postupke te uvide kako jednostavni koraci, koje mogu sami poduzeti, doprinose zaštiti prirode u lokalnom okruženju te ujedno poboljšavaju kvalitetu njihovog života.

NP Brijuni bili su dio kampanje uz ostale NP i PP u Hrvatskoj, prezentirala se i po prvi put zaigrala velika društvena igra koja najmlađe educira što su to klimatske promjene, kako ih prepoznati i što svatko od nas u svojoj svakodnevnici može napraviti da ublaži utjecaj na prirodu.