Novosti

20.7.2019.

Na Velom Brijunu održana konferencija za novinare kazališta Ulysses

U petak, 19.07. održana je na Velom Brijunu konferencija za novinare Kazališta Ulysses. Na konferenciji je predstavljen ovogodišnji premijerni naslov "Tko se boji Virginije Woolf?" te suradnja ovog kazališta s Istarskom županijom i gradovima Pulom i Umagom, te NP Brijuni.

Ravnatelj kazališta Ulysses Duško Ljuština je izrazio veliko zadovoljstvo tom suradnjom, kao i sa sve boljim odnosom s Javnom ustanovom Nacionalni park Brijuni. Marno Milotić, ravnatelj NP Brijuni zahvalio se Ulysesu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, te naglasio da mu je posebno drago da su Istarska županija te gradovi Pula i Umag prepoznali značajnu ulogu Ulyssesa, a vjeruje da će uskoro to zasigurno učiniti i ostali gradovi i mjesta u Istri.

"Tko se boji Virginije Woolf?", komad koji već pola stoljeća s lakoćom osvaja kazališnu i filmsku publiku ogleda se u humornim elementima crne, mračne, divlje komedije, ali s elementima melodrame, tragedije i satire, te teatarski proziva i poziva na propitivanje društvenih konvencija na originalan i snažan način koji ovu dramu svrstava u antologijska ostvarenja svjetske dramske literature.