Program kajak ture uz pratnju

Kajak tura

Kajak tura uz pratnju nudi nezaboravan doživljaj veslanja kroz zaštićeno morsko područje NP Brijuni.

Opis programa / usluge

Polazišna točka kajak ture je na otoku Veli Brijun te ide u smjeru otoka Kozade i Sv.Jerolima. Kozadu se razgledava samo s morske strane veslajući, dok je na Jerolimu predviđena stanka u uvali s jugoistočne strane. Na Jerolimu imate vremena za razgledavanje, kupanje i osvježenje u obližnjem objektu. Po povratku s Jerolima posjećuje se uvala Verige uz upoznavanje s bogatom kulturno-povijesnom baštinom Nacionalnog parka Brijuni.

Težina izleta: lagana do umjereno teška.

 

Kajak pratnja / vodič

Program kajak ture provodi se u kontroliranim uvjetima i malim grupama. Za vrijeme kajakarenja uz grupu vesla i iskusan pratitelj koji gostima daje sve potrebne upute o sigurnom boravku na moru te ispravnom kajakarenju, pravilima ponašanja u NP Brijuni, pruža im informacije o povijesnoj vrijednosti navedenih lokaliteta te o biološkoj raznolikosti životinjskog svijeta pod morem.

Oprema

Za potrebe izleta na raspolaganju su kajaci (model „sit on top“) s dva sjedeća (veslajuća) mjesta, zatim vesla, prsluci te nepropusne torbe.Gostima se preporuča da sa sobom imaju dovoljno pitke vode te ugodnu sportsku odjeću: kratke hlače, majice s kratkim rukavima svjetilije boje, majce od likre, kupaći kostim, lagane tenisice, zatim račnik i zaštitna sredstva od sunca (šilterica ili šešir, sunčane naočale, krema za sunčanje).

 

Djeca:

Djeca od 4 do 14 godina moraju biti u pratnji roditelja i/ili odrasle osobe i obavezno biti sposobni plivati ili održavati se na vodi.

Djeca od 4 do 10 godina koja ne mogu veslati, mogu zajedno s roditeljima sjediti u kajaku (prilagođeno mjesto) te biti kao pratnja.

Djeca od 10 do 14 godina koja mogu i znaju veslati, zauzimaju normalno sjedeće (veslajuće) mjesto u kajaku.

Osnovne informacije

Kajak turu je moguće odraditi u razdoblju od 01.06.2020.-31.10.2020. godine.

Radno vrijeme: ponedjeljkom, srijedom i petkom u jednom od odabranih termina (jutarnji ili popodnevni) od 09h do 17h.

Mjesto polaska/dolaska ture je plaža Jupiter ili Saluga, ovisno o vremenskim uvjetima.

Trajanje obilaska: ovisno o uvjetima na moru tura traje 2.30h do 3h.

 

Cjenik

Cijene kajaka za 2022.

*U cijenu je uključena ulaznica u NP Brijuni, transport od pristaništa broda do početne točke kajak ture, cjelokupna kajak oprema (kajaci, vesla, sjedala, prsluci, nepropusna torba) te vodič.

Info e-mail: sport-org@np-brijuni.hr

Rezervacija i kupovina ulaznica:

Obilazak je moguć jedino uz prethodnu rezervaciju termina na sport-org@np-brijuni.hr / +385 99 808 1945 i kupovine ulaznica na sljedećim lokacijama:

  • Poslovnica NP Brijuni, Brionska cesta 10, Fažana
  • Recepcija hotela Neptun na otoku Veli Brijun
  • Sport na otoku Veli Brijun

Otkazivanje kajak vođene ture moguće je uz najavu minimalno 24 h prije dogovorenog termina, na istu adresu za rezervacije.