Ugostiteljska ponuda

Ugostiteljska ponuda na Brijunima od početka devetnaestog stoljeća pa sve do današnjih dana plijeni pažnju. Asocira na bogatu trpezu i kvalitetnu poslugu na opuštenost i sklad uz dozu mističnosti i želje da se zaviri u svijet mondenog odmarališta.

Utemeljitelj procvata brijunskog otočja i turizma na njemu bio je Paul Kupelwieser. U hotelima su odsjedali pripadnici europskog jet-seta gosteći se u ugodnoj raskošnosti restorana i velebnih terasa smještenih uz samu morsku obalu, uživajući u gastronomskom umijeću ponajboljih kulinarskih majstora.

Sredinom prošlog stoljeća kad se nad hotelima slegnula prašina prolaznosti i ratnih razaranja Josip Broz im je odlučio vratiti staro blještavilo i glamur. Gastronomski i enološki znalci osmislili su delicije primjerenije novijem dobu i probranom ukusu svijetske elite koja je posjećivala Brijune.

Danas, na početku novog tisućljeća ugostiteljska ponuda na Brijunima teži novim trendovima u uživanju hrane i pića, a prostori na kojima se pripremaju i poslužuju jela poveznica su sa bogatom prošlošću. Iako su se kulinarska umjeća te kultura hrane i pića mjenjali kroz povjest i danas u nekim odabranim prilikama, ponekim jelom pripremljenim po recepturi iz bogate Brijunske povjesti probudimo maštu posjetitelja.

Restoran "Galija"

Restoran "Galija" je naš najrenomiraniji restoran sa 70 sjedećih mjesta u sali i 30 na terasi. Smješten je u neposrednoj blizini centralnog gata. Svratite li u restoran "Galija", pružit će vam se mogućnost uživanja u kreativnoj kuhinji mediteranskog tipa s kvalitetnim izborom ribljih i mesnih jela te flambiranih slastica.

           

Restorani hotela Neptun

 

U hotelu "Neptun" imamo dva restorana "Neptun"  sa 140 i "Venera" sa 80 sjedećih mjesta. U restoranima se mogu  organizirati svečani prijemi koji mogu biti posluženi putem toplo-hladnog biffe stola ili banketa. Gostima je na raspolaganju i izbor a la carte jelovnka. Pored ova dva restorana hotel raspolaže sa još dva polivalentna salona koji se mogu koristiti za sastanke ili obroke "Polo salon" i "Salon Obljak" sa 20 i 14 sjedećih mjesta.      

Restorani na otvorenom

Veliki restorani često ne pružaju pravi ugođaj i atmosferu manjim grupama. Mi smo tu posebni. Možete  rezervirati mjesto u najvećem restoranu ako ste brojni, ako ste manja grupa, naš "catering-restoran" prilagodit ćemo vama.

Možete birati pogled na zalazak sunca, na brijunsku lučicu, večerati uz diskretno osvjetljenje svijeća i baklji. Catering uslugom na nekoj od lokacija u prirodi koje možete izabrati spremni smo vam pružiti  opušteno uživanje u jelu i piću te vam na najbolji način odškrinuti vrata doživljaja uživanja u hrani, piću  i opuštenosti karakterirtičnog za brijunsko otočje.     

Restoran "Plaža"

Restoran "Plaža" smješten uz samu morsku obalu, sa 130 sjedećih mjesta, osim prekrasnog pogleda prema istarskom kopnu iz sjene stoljetnih borova nudi izbor jela od svježe ribe i mesa. Jelovnik je prilagođen potrebi za laganim, kvalitenom obrokom u ljetnim mjesecima uz odabir kvalitetnih istarskih vina i ostalih osvježavajućih pića.

Restoran "Školjka"

Terasa restorana "Školjka" smještena između crkvice Sv.Germana i Kaštela za dana pruža utočište za okrepu jednostavnim jelima i osvježavajućim pićima i prvenstveno je namjenjena dnevnim posjetiteljima Brijuna, dok  u večernjim satima primamljuje diskretnim, pomno odabranim osvjetljenjem crkvice i kaštela te ugodnom, živom muzikom.