Crkva ili livada - odabir je vaš

Lokacije za čin vjenčanja

Crkva sv. Germana

U samom centru Velikog Brijuna nadomak glavne luke i hotela nalazi se gotička crkva Sv. Germana izgrađena 1481. god. Prilikom obnove 1910. g. u unutrašnjost crkve ugrađen rimski mozaik koji potječe iz rimske vile u uvali Verige.
Svečanom posvećenju obnovljene crkve 6. travnja 1911. g. prisustvovao je austro-ugarski prijestolonasljednik nadvojvoda Franz Ferdinand. U ovom prostoru bogate prošlosti izmijenite svoje zavjete.

Kapacitet lokacije: 50 sjedećih mjesta + stajaća mjesta

Stara maslina

Tko zna što bi nam, samo da može, ispripovjedala Stara maslina, ona koja već više od 1600 godina postojano stoji i svjedoči o svim događanjima na otoku. Drvo koje je simbol dugovječnosti, mira i plodnosti karakteristično za ovo podneblje sastavni je dio jedinstvenoga krajolika Brijuna i svojom bujnom i bogatom krošnjom te impresivnom širinom debla daje jedinstvenu vizuru ovoj mikrolokaciji.

Lokacija Stara Maslina u blizini je luke i crkve Sv. Germana te je lako je stići do nje i pješke.

Kapacitet: 50 sjedećih mjesta + stajaća mjesta

Verige

Rimljani su na Brijunima sagradili više vila među kojima se kao najveći i najraskošniji ladanjski kompleks ističe vila u uvali Verige. Sastojala se od niza građevina različitih namjena otvorenim i zatvorenim šetnicama povezanim u jedinstvenu cjelinu, koja se protezala 1 kilometar duž uvale. Vlasnik ove vile najvjerojatnije je bio Gaj Lekanije Bas, vlasnik radionice za proizvodnju amfora u Fažani. Kada je, u vrijeme cara Vespazijana umro bez nasljednika sukladno rimskim zakonima vila je postala vlasništvo rimskoga cara. Jedinstvena lokacija za vjenčanja i cvečanosti na otvorenom još od doba starih Rimljana.

Kapacitet: 30 sjedećih mjesta + stajaća
Napomena: potreban prijevoz do lokacije

Kastrum

Najslojevitiji brijunski lokalitet prostire se na površini nešto većoj od 1 ha. Nalazi iz razdoblja rimske republike i carstva, kasne antike, Istočnih Gota, Bizanta, karolinškog razdoblja i Venecije svjedoče o dugogodišnjoj naseljenosti lokacije.  Za vjerske potrebe brojnog stanovništva kastruma u neposrednoj je blizini podignuta bazilika sv. Marije koja je najdugovječnija je kršćanska građevina na otoku. Započnite novi život na lokaciji koja svjedoči životu brojnih civilizacija.

Kapacitet: 30 sjedećih mjesta + stajaća
Napomena : potreban prijevoz do lokacije

Za sve informacije kontaktirajte nas putem kontakt obrasca