Edukacijski program

Gosti hotela

Kako bismo boravak na Brijunima učinili što sadržajnijim, a u isto vrijeme kako bismo hotelske goste upoznali s nekim od brojnih prirodnih i kulturno - povijesnih vrijednosti Nacionalnog parka, pripremili smo nekoliko zanimljivih programa.
Prirodno, kulturno - povijesne vrijednosti

Upoznavanje hotelskih gostiju s otočjem

Tragovima dinosaura

Obilazak otisaka stopala i skulpture dinosaura na lokalitetu Barban/Vrbanj, te na lokalitetu rt Ploče, uz obilazak poučne staze "Zelenikovac". Posjetitelji imaju priliku upoznati se sa davnom prošlošću ovih krajeva, različitim geološkim pojavama, vrijednim paleontološkim ostacima te dijelom bogate brijunske autohtone flore i faune.

Sakralni Brijuni

Obilazak brijunskih crkava: Sv. German, Sv. Marija, Sv. Petar, Sv. Antun, Sv. Rok i i mauzoleja obitelji Kupelwieser. Posjetitelji imaju priliku upoznati se sa sakralnim aspektom brijunske povijesti, različito očuvanim crkvama iz različitih povijesnih razdoblja; od važnog arheološkog lokaliteta iz bizantskog razdoblja do rekonstruirane crkve a početka 20. stoljeća. Svaki lokalitet priča vlastitu priču, a uklopljeni u prirodu mjesto su mira i kontemplacije.

Svjedoci prošlosti – arheološki lokaliteti: Bizantski kastrum i Rimska vila u uvali Verige

Obilazak najvažnijih brijunskih arheoloških lokaliteta tijekom kojeg se posjetitelji upoznaju sa bogatom brijunskom poviješću kroz različita kulturno-povijesna razdoblja.

Hranjenje životinja u zoološkom vrtu

Gosti imaju priliku sudjelovati u svakodnevnim poslovima hranjenja životinja u zoološkom vrtu („Safari park“), te pratiti njihove određene navike i karakteristike bez opasnosti po njih same i bez nepotrebnog uznemiravanja životinja. Zbog ograničenih kapaciteta ovaj program može primiti maksimalno tri osobe.

Foto safari

Vožnja parkom u večernjim satima koja omogućuje gostima da iz blizine dožive i fotografiraju brijunsku prirodu i divlje životinje. Zbog ograničenih kapaciteta ovaj program može primiti maksimalno tri osobe.

Mala škola podmorja

Održava se u uvali Javorika (kod Salina) gdje će gosti ronjenjem (na dah) upoznati osnovne karakteristike Jadranskog mora i glavne značajke brijunskog podmorja. Doživljaj obilja morskog svijeta upotpuniti će livade morskih cvjetnica i naselja plemenite periske (Pinna nobilis), najvećeg školjkaša Mediterana. Oprema za ronjenje je osigurana.

Upoznavanje brijunskog bilja

Obilazak uz stručno vodstvo brijunskim vrtom. Gosti će se upoznati s autohtonim i alohtonim vrstama koje se uzgajaju u vrtu i dobiti informacije o vrijednostima Brijunskog biljnoga pokrova, te njegovu specifičnost i važnost.

Iskoristite svoj boravak na otoku za bolje upoznavanje brojnih prirodnih i kulturno - povijesnih vrijednosti Nacionalnog parka kroz naše edukacijske programe.