Novosti

29.4.2020.

Nacionalni park Brijuni otvara se za individualne posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja

Nacionalni park Brijuni otvara se za individualne posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine. Način rada provodit će se u skladu s uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite.

Ponovno će započeti organizirani izleti na Veliki Brijun uz vodstvo stručnih vodiča, po promotivnim povoljnijim cijenama ulaznica od 95 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu 4-14 godina. Termini izleta su 9.00-11.00 sati, zatim 11.30-14.00 te 13.30-16.00 sati. Prilagođeni izlet Veliki Brijun traje dva sata i obuhvaća vožnju brodom, vožnju otvorenim turističkim vlakom, posjet Safari parku te šetnju Kochovom stazom, do Stare masline i Brijunskog mediteranskog vrta. Također, posjetiteljima će biti na raspolaganju po izboru i posjet znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. Broj osoba po skupini bit će reduciran u skladu s odlukama Stožera. Posjetiteljima se preporučuje nošenje maski na licu u zatvorenim prostorima - tijekom vožnje brodom i u Kući za brodice. Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun, kao i kapacitet turističkog vlaka. 

Posjetitelji će moći i samostalno, bez stručnog vodiča obilaziti Veliki Brijun uz korištenje nove mobilne aplikacije za vođenje posjetitelja Brijuni Pocket Guide (poveznice za preuzimanje aplikacije su za Play Store na Android platformi https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brijunipocketreactnative te za App store na Apple platformi https://apps.apple.com/us/app/brijuni-pocket-guide/id1501314634?ign-mpt=uo%3D2 ). Usto, moći će unajmiti elektromobile ili bicikle po povoljnijim cijenama.

Također, otvara se mogućnost individualne igre na golf terenu uz prethodnu najavu poslovnici Ustanove (na brojeve telefona 052/525-881, 052/525-882 ili e-mail ticket@np-brijuni.hr), zbog ograničenja kapaciteta prijevoza brodom. Za posjetitelje će se otvoriti i caffe bar Školjka.

Ulaznice je moguće kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr. Nije ih potrebno printati, dovoljno je pokazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. Gosti koji su kupili on line ulaznice mogu dobiti povrat novca isključivo ako u tim terminima ne budu organizirani izleti. Rezervacija izleta izvršava se kupnjom on line ulaznice te kasnija izmjena termina nije moguća.

Za dodatne informacije, otvorena će biti i poslovnica JU NP Brijuni svaki dan od 8 do 15 sati.

O svim promjenama vezanima za način rada Nacionalnog parka Brijuni posjetitelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih mrežnih stranica Javne ustanove Nacionalni park Brijuni i društvenih mreža.