3.9.2016. XV. Međunarodna radionica arhitekture fortifikacija

U organizaciji Javne ustanove NP „Brijuni“ na otočju Brijuni u razdoblju od 3. do 12. rujna 2016. nastavlja s radom XV. Međunarodna radionica arhitekture fortifikacija. Na sudjelovanje u ovogodišnjim stručno-didaktičkim i znanstvenim aktivnostima pozvani su stručnjaci i studenti fakulteta iz Poljske, Austrije i Hrvatske.

U organizaciji Javne ustanove NP „Brijuni“ na otočju Brijuni u razdoblju od 3. do 12. rujna 2016. nastavlja s radom XV. Međunarodna radionica arhitekture fortifikacija. Na sudjelovanje  u ovogodišnjim stručno-didaktičkim i znanstvenim aktivnostima pozvani su stručnjaci i studenti fakulteta iz Poljske, Austrije i Hrvatske. Desetodnevni rad na izradi dokumentacije i sređivanju podataka za stručnu i znanstvenu obradu odvija se pod vodstvom iskusnih stručnjaka, koji je kao i dosad, popraćen terenskim i seminarskim predavanjima. Aktivnosti se provode na nekoliko lokacija na otocima Mali i Veliki Brijun, koje su odabrane prema prioritetima JU NP „Brijuni“.

 

Program

Mali Brijun

1.       Baterija torpedo:

-          Geodetsko i arhitektonsko snimanje

-          Inventarizacija povijesnih hortikulturnih površina, te smjernice za zaštitu i uređenje (nastavak rada iz 2015.)

2.       Baterija Sv. Nikola

-          Geodetsko i arhitektonsko snimanje

3.       Fort Brioni minor

-          Opisna inventarizacija stanja i revizija podataka iz 2001. i 2002. godine

-          Električna centrala, identifikacija opreme, dokumentiranje stanja očuvanosti i stručno mišljenje za prijedlog sanacije i prezentacije

Veliki i Mali Brijun

4.       Topovi (baterija Giacone, fort Brioni minor, baterija Kadulja)

-          Dokumentiranje i ocjena stanja, stručno mišljenje i prijedlog za plan sanacije

  

     Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.


Tijekom radionice u crkvi sv. Roka biti će prezentirani radovi sudionika radionice održane na Brijunima 2015.

Radionica će završiti prezentacijom obavljenih zadataka 12. rujna, a tom prilikom biti će priređena i promocija biltena radionice održane na fortu Bourguignon u Puli godine 2013.


 
Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.