30.6.2016. Najava pustolovne utrke BRIJUNI ADVENTURE RACE

Na konferenciji za medije održanoj u TZ Grada Pule najavljena je utrka Brijuni Adventure Race koja će se održati 17. rujna 2016. godine.

Sportsko rekreacijski klub Puls (SRK PULS) iz Pule u suradnji s Nacionalnim parkom Brijuni, AC BiVillage, TZ Općine Fažana i TZ Grada Pule organiziraju pustolovnu utrku u NP Brijuni, Fažani, na području Štinjana i Vodnjana. Najavljen je program utrke, a partneri SRK-a PULS iskazali su iznimnu podršku ovom sportsko-rekreacijskom projektu.

Ova pustolovna utrka bit će doista iznenađenje i užitak za sve sudionike. Utrka  se sastoji od 6 disciplina: plivanja, trčanja, vožnje biciklom, veslanje u kajaku, ronjenju na dah i absailu (spuštanju po sajli). Cilj utrke je u što kraćem vremenu uz pomoć topografskih karata i kompasa obići zadane kontrolne točke. U pustolovnoj utrci je zabranjeno korištenje GPS uređaja, te je vrlo važno što preciznije pronaći kontrolne točke koje će se protezati kroz NP Brijuni, Štinjan, Općinu Fažana i Općinu Vodnjan. Definitivno će biti vrlo napeta utrka, a svi natjecatelji će moći doživjeti ove prekrasne krajolike na totalno drugačiji način.

Važno je napomenuti da su prijave za utrku, koje možete poslati i pronaći na službenoj web stranici kluba http://srkpuls.hr/nase-utrke/brijuni-adventure-race, otvorene do 1. rujna.

No, moguće je da se zatvore i prije jer je već sada prijavljeno 50ak ekipa, što je već pola od limita za ukupan broj prijavljenih ekipa. Natjecatelji pustolovci dolaze iz Slovenije, Italije, svakako Hrvatske te čak iz Belgije. Ovo je izuzetna prilika da se pustolovci iz šire regije pokažu na izvrsnom, prelijepom i zahtjevnom terenu.

Javna ustanova NP Brijuni prepoznala je ovaj sportsko-rekreacijski projekt kao posebnu atrakciju koja će brojne ljubitelje ovakvih utrka, ali i njihove obitelji, privući na odmor i rekreaciju na Brijunsko otočje.  Brijuni su raj na zemlji i ovom prigodom moći će se doživjeti na sasvim drugačiji način.

DETALJI PUSTOLOVNE UTRKE BAR 2016.:

Datum utrke: 17. rujan 2016.

Lokacija: Hrvatska, Istra, Fažana

Discipline: Treking, MTB-O, Kayak, Absail, Ronjenje, Plivanje

Dužine: 40 km (light), 80 km (ultra)

Kategorije: Ženska kategorija, Muška kategorija, Mix kategorija

Limit timova : 200 (100 po kategoriji)

 LINK NA UTRKU: http://srkpuls.hr/nase-utrke/brijuni-adventure-race