"još živi..."

 

U crkvi sv. Roka od 24. – 30. srpnja otvorena je izložba „još živi...“/ „it’s still living…“, umjetnice Mahdien Bayat. Izložba je otvorena kao dio Podium festivala – Festivala klasične glazbe koji se održava na Brijunima i u Fažani.

Mahdieh Bayat rođena je 1976 u Zahedanu (Iran). Studirala je primijenjenu umjetnost u Birjandu i Zahedanu. Godine 2010. završila je studij kontekstualnog slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču u klasi Hansa Scheierla. Od 2012. jedna je od kustosa  aNOther festivala  (www.anotherfestival.org), a od 2014. vodi radionice na iKultLabu u Beču.

 

Kao umjetnica imam privilegiju ostaviti granice iza sebe, granice između životnih sredina, rodnih identiteta i umjetničkih žanrova. Stalno se iznova otkrivam gdje i kad god poželim. Prevladavanje prepreka je produktivno. Prolazak granica uzima oblik umjetničkih formi. Ponekad bilježim vlastite neuspjehe. Na taj način manifestiraju se moji radovi: oni pričaju o stvarnim i imaginarnim putovanjima. Moji radovi uključuju slike, video uratke, performanse, instalacije, fotografije. Svaki projekt definira specifičan radni stil i umijeće. Moj stil je biti dosljedna u nedosljednosti.

 (Mahdieh Bayat)

                    

    Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.